ГУЛАГ і рабство збереглися в російських в'язницях – правозахисниця

Поділитися
ГУЛАГ і рабство збереглися в російських в'язницях – правозахисниця Українського в'язня Кремля Павла Гриба скоро можуть відправити у колонію © Facebook/УНIАН
Сьогодні Верховний суд РФ прнизнал "законним" вирок українському політв'язню Павлу Грибу. Тепер його відправлять в одну з російських колоній.

Керівник проекту російського "Русь, що сидить" Ольга Романова каже, що в'язниці в Росії залишаються ГУЛАГом, а тортури ув'язнених є системними в пенітенціарній системі РФ. Правозахисниця зазначила, що співробітники російських в'язниць катують ув'язнених, "щиро вважаючи, що рятують Батьківщину".

Зазначимо, що сьогодні Верховний суд РФ розглянув апеляцію на вирок українському політв'язню Павлу Грибу, якого в РФ засудили до 6 років колонії. У Росії визнали "законним" висновок українця і відхилили апеляцію сторони захисту. Павло Гриб не визнав свою провину і заявив, що не здасться, як і інші українські політв'язні. Тепер українця відправлять в одну з російських колоній.

У нас як і раніше ГУЛАГ ... Рабська праця зберігся, система сама по собі збереглася. Твитнуть Поделиться

"У нас як і раніше ГУЛАГ. Це дуже пафосні слова, але проблема в тому, що ця система склалася в 1930-х роках, так з тих пір нічого не змінилося. Змінилася країна, змінився лад, немає вже ладу народного господарства, немає необхідності ганяти людей від Москви до Магадана і садити їх в Норильськ або Лабитнангі. Укладені зараз працюють не на народне господарство, а на дядька, на господаря, на начальника в'язниці, але рабська праця зберігся, система сама по собі збереглася", - сказала Романова в інтерв'ю виданню "Медуза".

Читайте також: У РФ більше політв'язнів, ніж у період СРСР – Відкрита Росія

Нагадаємо, 22 березня Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону визнав українського політв'язня Павла Гриба "винним у закликах до тероризму і схилянні до теракту". Українця засудили до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму. Після оголошення вироку тяжко хворий Гриб оголосив голодування.

30 березня у Росії повідомили про те, що українець припинив голодування. У свою чергу український консул зазначив, що Павло Гриб почав вживати необхідні йому ліки.

Нагадаємо, 19-річний громадянин України Павло Гриб зник на території Білорусі 24 серпня 2017 року. Він виїхав у Гомель для зустрічі з росіянкою Тетяною Єршовою, з якою познайомився в соцмережах. За невстановлених обставин Гриба вивезли на територію Росії, де влаштували українцю судилище за сфабрикованим обвинуваченням.

Хлопець має інвалідність, з дитинства страждає на портальну гіпертензію, і змушений постійно приймати підтримуючі препарати. У СІЗО російського Краснодара він не отримував належного лікування, унаслідок чого стан здоров'я хлопця значно погіршився.

Лікарі діагностували у Павла спленомегалію і гіперспленізм (патологічне збільшення розмірів селезінки), появу цирозу печінки, зниження функції згортання крові та небезпеку загострення виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки. В українця також почали з'являтися симптоми хвороби Альцгеймера, він потребує термінової операції на серці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі