HBO випустив перший трейлер міні-серіалу "Чорнобиль"

Поділитися
HBO випустив перший трейлер міні-серіалу "Чорнобиль" У ролику показали кадри і моменти з серіалу © Скріншот Youtube
Головні ролі у новому проекті зіграли Джаред Харріс, Стеллан Скарсгард та Емілі Уотсон. Прем'єру серіалу заплановано на 6 травня.

Телеканал HBO презентував перший трейлер обіцяного ще в 2017 році міні-серіалу "Чорнобиль", присвяченого трагічним подіям на Чорнобильській АЕС у 1986 році. Трейлер опублікований на каналі HBO YouTube.

У ролику показали кадри і моменти з серіалу - в тому числі і ліквідацію пожежі на ЧАЕС. Головні ролі в новому проекті зіграли Джаред Харріс, Стеллан Скарсгард та Емілі Уотсон. Прем'єру серіалу заплановано на 6 травня.

Харріс грає провідного радянського фізика-ядерника Валерія Легасова, члена команди реагування, який одним із перших усвідомив масштаби катастрофи на ЧАЕС. Скарсгард зіграє радянського віце-прем'єра Бориса Щербину, голову комісії з розслідування катастрофи, а Емілі Уотсон - Улану Хом'юк, радянського фізика-ядерника, яка вирішила дізнатися, чому сталася катастрофа.

26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної станції стався вибух, який став причиною однієї з наймасштабніших техногенних катастроф у світовій історії. Причиною вибуху став збій експерименту, який проводився персоналом станції. Радянський уряд довго замовчував справжні масштаби катастрофи - десятки померлих від опромінення у перші дні аварії (в основному, чергова зміна АЕС та пожежники, які гасили загоряння), сотні померлих пізніше, десятки тисяч постраждалих від радиции. Усі населені пункти у радіусі 30 кілометрів від ЧАЕС довелося евакуювати, і люди туди вже не повернулися. На первинну ліквідацію наслідків аварії були витрачені мільйони радянських рублів і більше року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі