"Христос - форма відображення переваги білої раси" — колишній пастор закликав знести усі статуї Ісуса

Поділитися
"Христос - форма відображення переваги білої раси" — колишній пастор закликав знести усі статуї Ісуса Знесення і демонтаж пам'ятників у США почалися на тлі протестів через загибель 46-річного афроамериканця © Wikimedia commons
Активіст вважає, що те ж потрібно зробити з усім, на чому зображений Христос.

Активіст BLM та колишній пастор Шон Кінг закликав знести усі європейські статуї Ісуса Христа, оскільки вважає їх прикладом переваги білої раси. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

Активіст вважає, що те ж потрібно зробити з усім, на чому зображений Ісус: фрески, картини та вітражі.

"У Біблії, коли сім'я Ісуса хотіла сховатися і змішатися з місцевим населенням, вгадайте, куди вони вирушили? В Єгипет! Не в Данію. Зносьте статуї", - пояснив свою позицію колишній пастор.

Цей допис зібрав десятки тисяч коментарів. Деякі користувачі соцмереж вважають, що знищення європейських зображень Ісуса - це такий самий расизм, як і знищення його зображень в будь-якій іншій культурі.

Читайте також: "Натовп ліваків, які звихнулися" — Трамп про протестувальників BLM

Знесення і демонтаж пам'ятників у США почалися на тлі протестів через загибель 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі 25 травня.

При затриманні Флойда поліцейські застосували задушливий прийом. Він заявляв, що не може дихати, але співробітники поліції не звертали на це уваги.

Його підозрювали в спробі розплатитися в магазині фальшивою купюрою.

Пізніше чоловік помер у лікарні. Згідно з результатами розтину, смерть настала в результаті "механічної асфіксії".

Чотирьох поліцейських, причетних до загибелі беззбройного афроамериканця, звільнили. А офіцера поліції, який тримав затриманого на землі, взяли під варту.

Після його смерті в усьому США спалахнули масові вуличні протести, в деяких містах вони супроводжувалися погромами і актами вандалізму.

Детальніше про ситуацію в США, причини, наслідки та протести, читайте у статті Олексія Коваля "Американська демократія після смерті Джорджа Флойда" для ZN.UA.

Поділитися
Дивіться спецтему: Протести через смерть Джорджа Флойда
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі