Іран повинен дотримуватися ядерних зобов'язань, коли світ бореться з пандемією — Макрон

Поділитися
Іран повинен дотримуватися ядерних зобов'язань, коли світ бореться з пандемією — Макрон Хасан Роугані закликав усіх долучитися до міжнародної співпраці у боротьбі з коронавірусною інфекцією © відкриті джерела
"Без спільної глобальної співпраці та обміну нашим досвідом ми не можемо опанувати цю критичну фазу".

Зараз весь світ повинен кинути свої зусилля на боротьбу з пандемією коронавірусу, тому іранська сторона просто зобов'язана дотримувати домовленості про Спільний всебічний план дій і слідкувати за зменшенням ядерної напруженості в регіоні. Таку думку висловив президент Франції Емманюель Макрон під час телефонної розмови з президентом Ірану Хасаном Роугані, пише "Радіо Свобода".

Після цього в офісі президента Ірану повідомили, що Хасан Роугані закликав усіх долучитися до міжнародної співпраці у боротьбі з коронавірусною інфекцією.

"Без спільної глобальної співпраці та обміну нашим досвідом ми не можемо опанувати цю критичну фазу", – сказав Роугані.

Нагадаємо, що США дозволили європейським, китайським і російським компаніям продовжувати роботи на іранських ядерних об'єктах.

Дозвіл стосується фахівців, чия діяльність не пов'язана з ядерними озброєннями, а також експертів з контролю за нерозповсюдженням ядерної зброї. У Вашингтоні вважають, що присутність іноземних працівників не дозволить приховати роботи над ядерною зброєю і робить Іран "менш здібним" до обходу санкцій.

Через епідемію коронавірусу в Ірані, Тегеран звинувачує США у "медичному терорі", стверджуючи, що санкції ускладнюють боротьбу з захворюванням.

Крім санкцій проти ядерної програми Ірану, США звинувачували Тегеран у підтримці терористів та участі у війні на стороні сирійського диктатора Асада, за що також введені санкції. Проти союзників Ірану також діють санкції. Іранська політична опозиція порівнює уряд своєї країни з "Ісламським державою".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі