Іран таємно перевозить свої балістичні ракети до Іраку – NYT

Поділитися
Іран таємно перевозить свої балістичні ракети до Іраку – NYT Іран скористався хаосом в Іраку
Зусилля Трампа щодо стримування Ірану шляхом збільшення військового контингенту провалилися.

Іран використовував протести та нестабільність в Іраку для створення секретного арсеналу балістичних ракет малої дальності, що є частиною зусиль, спрямованих на те, щоб залякати Близький Схід і затвердити свою владу, повідомляє американська газета The New York Times.

Нарощування відбувається після того, як Сполучені Штати відновили свою військову присутність на Близькому Сході, щоб протистояти загрозам американським інтересам, включаючи напади на нафтові танкери та об'єкти, в яких звинувачують саме Іран.

З травня адміністрація Трампа направила в регіон приблизно 14 тисяч додаткових військовослужбовців, в основному для обслуговування кораблів ВМС і систем протиракетної оборони.

Але нові відомості про іранські запаси ракет в Іраку є останньою ознакою того, що зусилля адміністрації Трампа щодо стримування Тегерана шляхом збільшення американської військової присутності на Близькому Сході в основному провалилися.

6 листопада, влада Ірану заявила, що почали закачувати урановий газ в центрифуги в підземному ядерному центрі Фордо. Операція проходить під наглядом інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ).

Подача газу в 1044 центрифуги в Фордо стало четвертим етапом скорочення Іраном своїх зобов'язань по ядерному угоди.

1 листопада, США ввели чергові санкції проти Ірану; на цей раз вони стосуються будівельного сектора, крім того, введено мораторій на постачання Ірану деяких матеріалів, які можуть використовуватися ракетної і ядерної програми Тегерана.

4 жовтня, приятельство Ірану заявило про прискорення темпів виробництва збагаченого урану, порушення при цьому ядерного договору з світовими державами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі