Іран залишився в ядерній угоді — речник МЗС

Поділитися
Іран залишився в ядерній угоді — речник МЗС Мусаві також закликав інші країни дотримуватись умов ядерної угоди © newsone.ws
Країна є учасником ядерної угоди з 2015 року.

Іран залишиться в ядерній угоді. Попри попередні наміри збагачувати уран без обмежень, Іран заявив про прихильність ядерній угоді від 2015 року, повідомив речник Міністерства закордонних справ Ірану Аббас Мусаві, передає Deutsche Welle у понеділок, 20 січня.

Зазначається, що Іран є учасником ядерної угоди з 2015 року.

"Тегеран все ще залишається в угоді...Заяви європейських держав про порушення Іраном угоди є необґрунтованими", - заявив він.

Мусаві також закликав інші країни дотримуватись умов ядерної угоди.

Нагадаємо, ядерна угода, укладена влітку 2015 року, передбачає дозвіл на мирне використання Іраном атомної енергетики в обмін на обіцянку Тегерана не виготовляти ядерну зброю.

Як повідомлялося, Ірану вдалося домогтися поступового зняття міжнародних санкцій без закриття своєї ядерної програми, лише завдяки обмеженню її на певний термін.

Загострення американо-іранських відносин останніх місяців із нереалізованими натяками на масштабну війну в регіоні призвело до передбачуваного звернення Ірану до теми ядерної зброї. Форма, в якій це було зроблено, і отримана Іраном відповідь свідчать, що сторони схильні домовлятися.

Детальніше про американо-іранські відносини читайте в матеріалі Олексія Їжака "Іранська ядерна угода Трампа" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі