Іран запросив криміналістів зі США, Канади та Франції для розслідування авіакатастрофи Boeing 737

Поділитися
Іран запросив криміналістів зі США, Канади та Франції для розслідування авіакатастрофи Boeing 737 Ірану може знадобитися допомога інших країн, щоб проаналізувати зміст чорних скриньок © ISNA
На дослідження чорних ящиків може знадобитися кілька місяців.

Іран, який заперечує, що Boeing 737-800 був збитий ракетою, заявив, що може знадобитися один або два місяці для отримання інформації з диктофонів і реєстраторів польотних даних. Про це пише Reuters.

Крім того, Іран дозволив експертам-криміналістам зі США, Канади та Франції брати участь у розслідуванні аварії українського судна.

"Всі ті країни, громадяни яких знаходилися на борту літака, можуть направляти своїх представників, і ми наполегливо закликаємо Boeing направити свого представника, щоб приєднатися до процесу розслідування чорного ящика", - сказав офіційний представник уряду Алі Рабіей.

"Ми вважаємо за краще відкривати чорні ящики в Ірані. Але якщо ми побачимо, що ми не можемо цього зробити через пошкодження скриньок, ми звернемося за допомогою", - сказав Алі Абедзаде, голова Організації цивільної авіації Ірану на прес-конференції в Тегерані.

Французьке агентство авіаційних подій BEA заявило, що буде брати участь у розслідуванні. BEA допоміг проаналізувати дані з бортового реєстратора Боїнга, який зазнав краху в Ефіопії в минулому році. Рада з безпеки на транспорті Канади і Національна рада з безпеки на транспорті США (NTSB) заявили, що готуються здійснити поїздку для участі в дослідженні після запрошення Ірану.

Державні ЗМІ Ірану повідомили, що представники США, Канади та Франції повинні були відвідати Тегеран для участі у нарадах з розслідування. Вашингтон і Оттава не мають дипломатичних відносин з Тегераном.

Організація цивільної авіації Ірану заявила у початковому звіті менш ніж через 24 години після інциденту, що трирічний авіалайнер, у якого було останнє планове технічне обслуговування 6 січня, зіткнувся з технічною проблемою після зльоту і прямував в довколишній аеропорт, перш ніж зазнав катастрофи.

Читайте також: Іранське ТБ показало "чорні скриньки" з українського "Боїнга"

Поділитися
Дивіться спецтему: Авіакатастрофа в Ірані
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі