Іран знову погрожує виходом з "ядерної угоди"

Поділитися
Іран знову погрожує виходом з "ядерної угоди" Ядерна програма Ірану буде посилюватися © korrespondent.net
Нібито у Тегерані багато "впливових фігур" виступають за вихід країни з "угоди", оскільки вона не несе Ірану ніякої вигоди.

Іран покине укладений у 2015 році Договір щодо нерозповсюдження ядерної зброї, якщо інші країни-учасники "ядерної угоди" відмовляться виконувати свої обіцянки і захищати Іран від американського тиску, заявив посол Ірану у Великобританії Хамід Бейдінежад, повідомляє Ifpnews.

Посол зазначив, що початок збагачення урану Тегераном – тільки перший крок у тому випадку, якщо країни, які укладали "ядерну угоду", не виступлять на його захист. Бейдінеджад також вказав, що нібито багато хто з так званих "впливових фігур" в Ірані виступає за вихід з "ядерної угоди", якщо партнери відмовляться виконувати її положення слідом за США.

Також посол попередив, що невдовзі Іран почне п'ятий етап скорочення своїх зобов'язань у рамках "ядерної угоди".

1 листопада, США ввели чергові санкції проти Ірану; на цей раз вони стосуються будівельного сектора, окрім того, введено мораторій на постачання Ірану деяких матеріалів, які можуть використовуватися для ракетної і ядерної програми Тегерана.

4 жовтня, уряд Ірану заявив про прискорення темпів виробництва збагаченого урану, порушення при цьому ядерного договору з світовими державами.

Голова ядерної програми Ірану оголосив, що Тегеран сьогодні експлуатує 60 передових центрифуг IR-6, заборонених міждержавних ядерних угодою, з якого раніше вийшли США. Це означає, що сьогодні Іран використовує вдвічі більше передових центрифуг, ніж було відомо раніше.

Це означає, що Іран, який переглядає свої зобов'язання після виходу США з ядерної угоди в травні 2018 року, протягом останніх двох місяців в 10 разів збільшив виробництво збагаченого урану.

Детальніше про проблеми з контролем над ядерними випробуваннями читайте у статті Олексія Їжака "Невидимі ядерні випробування" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі