Керівництво країн Балтії домовилося про відкриття кордонів

Поділитися
Керівництво країн Балтії домовилося про відкриття кордонів У країнах Балтії починають послаблювати карантинні обмеження © pixabay.com
Подорожуючих й надалі відправлятимуть на двотижневу обсервацію.

Прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс заявив, що з 15 травня скасовується обмеження на поїздки по країнах Балтії для громадян Литви, Латвії та Естонії. Цієї домовленості було досягнуто під час спільної наради очільників урядів трьох країн.

"Нещодавно завершилася 1,5-годинна онлайн-зустріч з прем'єр-міністром Латвії Крішьянісом Каріньшем і прем'єром Естонії Юрі Ратасом. Ми дійшли до висновку, що всі три країни Балтії добре впоралися з поширенням коронавірусу. Крім того, ми довіряємо системам охорони здоров'я наших країн", - цитує Скверняліса Delfi.

Керівники урядів у спільній заяві зауважили, що після поїздок закордон громадянам необхідно буде провести ще два тижні в ізоляції.

"Нагадую, що в понеділок з прем'єром Польщі Матеушем Моравецькі домовилися про поїздки в Польщу. Вільно перетинати кордони без вимоги провести 2 тижні в ізоляції буде дозволено тим, хто поїде в Польщу по роботі, бізнесу або на навчання. Це послаблення набуває чинності з 11 травня", - нагадав литовський прем'єр.

Домовленість підтвердив також прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш у своєму Twitter.

Уряд Литви планує 6 травня обговорити можливість продовження карантину на два тижні і введення додаткових послаблень.

В Естонії урядова комісія за пропозицією міністра економіки і комунікацій Тааві Ааса ухвалила рішення щодо відновлення роботи торгових центрів з 11 травня, але з певними обмеженнями.

Читайте також: Президент Чехії пропонує рік не відкривати кордони країни

Країни Балтії оголосили про карантин через епідемію коронавірусу 16-17 березня. Станом на сьогодні у Литві зафіксовано 1 423 випадки інфікування коронавірусом (померли 48 людей, одужали 718); у Латвії – 896 (17 померлих, 464 одужали); у Естонії – 1 721 (55 летальних, 264 одужали).

Раніше вчені з Лос-Аламоської лабораторії в США заявили про те, що коронавірус SARS-CoV-2 мутував і став більш заразним. За їхніми словами, якщо він не ослабне за літо, подібно до сезонного грипу, це може мати серйозні наслідки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі