Керівник аеропорту Катманду озвучив причину аварії авіалайнера

Поділитися
Керівник аеропорту Катманду озвучив причину аварії авіалайнера Ймовірно, катастрофа сталася через помилкові дії екіпажу © twitter.com
Екіпаж літака здійснив при посадці помилку, яка виявилася фатальною.

Керівник аеропорту Катманду в Непалі Радж Кумар Четри назвав ймовірною причиною авіакатастрофи, що сталася з літаком бангладешської авіакомпанії US-Bangla, помилку екіпажу при заході на посадку, повідомляє Kathmandu Post.

За словами Четри, літак виробництва Bombardier зайшов на посадку не з тієї сторони.

"Замість того, щоб приземлятися з північної сторони, літак узяв курс на північний схід, і з цієї позиції почав заходити на посадку. В результаті цього, літак не потрапив на злітно-посадкову смугу", - говорить Четри.

Він додав, що якби рятувальники прибули на місце катастрофи пізніше, ситуація була б ще більш жахливою, так як відразу ж після падіння лайнер охопило полум'я.

12 березня відбулася велика авіакатастрофа в Непалі. В результаті катастрофи літака авіакомпанії US-Bangla airlines, що прямував з Дакки в Катманду, загинули, щонайменше, 50 осіб. Кілька чоловік було врятовано з-під уламків, доля ще дев'яти пасажирів рейсу залишається невідомою.

Згідно сайту моніторингу повітряних суден Flightradar24.com за дві хвилини до падіння судно знизилося до висоти в 4400 футів (рівень розташування аеропорту), потім піднялося до 6600 футів.

Гірський Непал мав погану репутацію в області безпеки польотів. Сам же аеропорт Катманду оточений пагорбами, і літаки постійно підданються "нападу" птахів і іншим небезпекам у цій горбистій місцевості.

US-Bangla Airlines є підрозділом US-Bangla Group, спільного підприємства Бангладеш і США. Прес-секретар авіакомпанії в Дацці не оприлюднив ніяких термінових коментарів у зв'язку з цією катастрофою.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі