Кількість біженців у світі досягла нового рекорду — ООН

Поділитися
Кількість біженців у світі досягла нового рекорду — ООН З числа біженців дві третини припадає на вихідців з п'яти країн — Сирії, Афганістану, Південного Судану, М'янми і Сомалі © Агентство Анадолу
З числа біженців дві третини припадає на вихідців з п'яти країн.

Майже 71 мільйон людей по всьому світу живуть не у своїх рідних місцях через війни, переслідування та інші загрози. Як зазначається в щорічній доповіді Верховного комісара ООН з прав біженців, це рекордна кількість за всю історію.

У це число входять 26 мільйонів біженців, що покинули свої країни, 41 мільйон людей, які змушені змінити місце проживання у межах однієї країни, і 3,5 мільйона осіб, які подали прохання про притулок.

З числа біженців дві третини припадає на вихідців з п'яти країн - Сирії, Афганістану, Південного Судану, М'янми і Сомалі. Найбільше біженців у світі (3,7 мільйона) прийняла на своїй території Туреччина.

За даними ООН, число людей, які змушені покинути батьківщину через війну, загрозу голоду, природних катастроф або насильства, щорічно зростає. Для порівняння: у 2017 році офіційна кількість біженців у світі становила 68,5 мільйонів осіб, у 2009 році - 43,3 мільйона людей.

Управління верховного комісара ООН у справах біженців озвучує останні дані про кількість біженців у світі щорічно напередодні всесвітнього дня біженців, який відзначається 20 червня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі