Кількість заражених коронавірусом продовжує зростати — їх вже майже 600

Поділитися
Кількість заражених коронавірусом продовжує зростати — їх вже майже 600 Коронавірус вже вийшов за межі Китаю, хоча і не масово © Час Пик
В країнах намагаються виявити хворих вже при перетині кордону

Кількість заражених коронавірусом зростає. ВООЗ продовжила свою нараду для того, щоб остаточно визначити рівень небезпеки нового коронавіруса.

Число заражених коронавірусом 2019-nCoV людей по всьому Китаю зросло до 570 на початок доби, кількість загиблих не змінилася і становить 17 осіб, повідомляє International Business Times у четвер, 23 січня. 95 осіб перебувають у важкому стані.

Більшість випадків зараження виявлені в місті Ухань, тому там введений жорсткий карантин. Влада Китаю попередила, що вірус мутує, і є ризик його швидкого поширення, у зв'язку з цим були припинені всі виїзні рейси з міста.

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що новий тип пневмонії може поширитися за межами Китаю, оскільки випадки захворювання зареєстровані в Таїланді, Південній Кореї, Японії та США - всього 7 осіб.

Також у ніч на 23 січня були зареєстровані дві людини з підозрою на коронавірус в Росії. Обидва чоловіки прилетіли з Китаю. В одного симптоми не підтвердилися, аналізи другого будуть готові сьогодні.

Читайте також: Влада Китаю ввела в місті Ухань жорсткий карантин через коронавіруса

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я в ході екстреної наради в середу, 22 січня, вирішили продовжити вивчення інформації про новий коронавірус з Китаю, щоб визначити ступінь його небезпеки. Засідання буде продовжено в четвер.

Голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус пояснив, що рішення щодо надзвичайної ситуації в сфері міжнародного громадського здоров'я ще не прийнято, так як Організація дуже серйозно до цього ставиться.

"Я вирішив звернутися до Комітету експертів ВООЗ із проханням зустрітися ще раз завтра, щоб обговорити ситуацію", - заявив очільник ВООЗ.

Він також повідомив, що група епідеміологів Організації зараз працює в Китаї в координації з владою і місцевими експертами, щоб досліджувати спалах вірусної пневмонії, викликаної 2019-nCoV.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі