Кім Чен Ин перед самітом США-КНДР у Сінгапурі прогулявся по місту - Reuters

Фото Відео
Поділитися
Північнокорейський лідер перебував під серйозною охороною у готелі в центрі міста і не з'являвся на публіці у понеділок до 21 години вечора.

Лідер Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ин прибув до Сінгапуру на історичний саміт з президентом США Дональдом Трампом; північнокорейський лідер перебував під серйозною охороною у готелі в центрі міста і не з'являвся на публіці в понеділок до 21 години вечора, передає Reuters.

Співробітники інформаційного агентства зуміли відстежити і задокументувати маршрут лідера КНДР під час прогулянки, і його дії.

Близько 21 години вечора Кім Чен Ин вийшов до свого чорного лімузина в супроводі своєї сестри Кім Йо Чон і помічників. У кортеж лідера КНДР увійшли автобуси зі співробітниками його охорони і помічниками, а також супровід - десятки сінгапурських поліцейських на мотоциклах. Його першою зупинкою був парк з футуристичними, деревовидними інсталяціями, Сад біля затоки, який також може похвалитися найбільшою скляною теплицею і найвищим критим водоспадом у світі.

Потім Кім зупинився у готелі Marina Bay Sands, що нагадує гігантську дошку для серфінгу, розташовану на трьох високих колонах, щоб подивитися на яскраві вогні міста з саду на даху і величезного басейну.

На зворотному шляху до готелю Кім пройшов уздовж набережної, де знаходиться неофіційний талісман Сінгапуру.

Читайте також: Бойовики сьомий день поспіль ігнорують "Великоднє перемир'я" - СЦКК

Як повідомлялося, 10 червня Трамп і Кім Чен Ин прилетіли до Сінгапуру для проведення першого в історії саміту США-КНДР на вищому рівні. Закрита зустріч розпочнеться вранці 12 червня в готелі Capella на острові Сентоса. Сторони мають намір обговорити шляхи подолання кризи навколо Корейського півострова і денуклеаризацію КНДР.

Дата і місце зустрічі Дональда Трампа та Кім Чен Ина були узгоджені під час візиту державного секретаря США Майка Помпео у КНДР 9 травня. Але незабаром Пхеньян побачив у спільних маневрах США і Південної Кореї "репетицію сценарію вторгнення у Північну Корею" і скасував заплановану на 16 травня зустріч лідерів КНДР і Південної Кореї, а також заявив про загрозу зриву зустрічі Трампа з Кім Чен Ином.

24 травня президент США Дональд Трамп скасував зустріч з головою КНДР Кім Чен Ином. Держсекретар Майк Помпео пояснив, що Пхеньян протягом останнього часу ігнорував запити Вашингтона про підтвердження проведення саміту в Сінгапурі, і Білий дім і Держдепартамент переконалися в безперспективності зустрічі. Наступного дня Кім Чен Ин заявив про твердий намір зустрітися із Трампом, а 27 травня до Пхеньяну прибула група американських високопосадовців для підготовки переговорів.

Докладніше читайте в матеріалі Наталії Бутирської "Корейський півострів: довгий шлях до миру" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Дивіться спецтему: Історичний саміт КНДР - США в Сінгапурі
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі