Китай нападе на Тайвань, якщо не зможе домогтися поглинання острова мирним шляхом

Поділитися
Китай нападе на Тайвань, якщо не зможе домогтися поглинання острова мирним шляхом © Google
Влада КНР вважає острів своєю територією.

Пекін нападе на Тайвань, якщо не буде іншого способу перешкодити його незалежності, заявив начальник відділу Об'єднаного штабу і член Центральної військової комісії КНР генерал Лі Цуочен, повідомляє Reuters.

За словами генерала, Пекін не відмовляється від застосування сили і залишає за собою право вжити всі необхідні заходи для стабілізації та контролю ситуації в районі Тайванської протоки.

"Якщо буде втрачена можливість мирного возз'єднання, народні збройні сили разом з усією нацією, включаючи народ Тайваню, зроблять всі необхідні кроки, щоб рішуче розгромити будь-які сепаратистські змови або дії", - сказав Лі.

Як зазначає агентство, Китай ніколи не відмовлявся від застосування сили для того, щоб взяти Тайвань під свій контроль, але високопоставлені військовослужбовці рідко виступають з такою явною загрозою в публічній площині.

Коментар Лі Цуочена з'явився відразу ж після схвалення китайським парламентом нового закону про національну безпеку, який фактично нівелює автономію Гонконгу.

Після приходу на материковому Китаї до влади комуністів під керівництвом Мао Цзедуна Тайвань відмовився визнавати їх легітимність.

Китайська Республіка (не КНР) була однією із засновників Організації Об'єднаних Націй і постійним членом Ради Безпеки ООН, проте в 1971 році Тайвань втратив членство в ООН, його місце зайняв Пекін.

В даний час тільки 20 країн зберігають дипломатичні відносини з Тайванем.

Читайте також: США планують постачання озброєння на Тайвань – ЗМІ

Раніше повідомлялося, що ядерний арсенал Китаю починає поповнюватися, нервуючи США. На частку Китаю припадає більше половини збільшення глобальних витрат на оборону з 1990 року.

Нагадаємо, що пандемія COVID-19 відштовхує Америку і Китай все далі один від одного. Відносини, обтяжені суперництвом і підозрою, перетворилися в пряму ворожнечу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі