Китай попередив Європу, що хоче "дуже тісних" відносин з Росією - Reuters

Поділитися
Китай попередив Європу, що хоче "дуже тісних" відносин з Росією - Reuters "Не ми почали цей конфлікт. Чому ми не можемо скористатися новими можливостями?", - міркує офіційний Китай © politikus.ru
Ніякої "зловтіхи" - тільки бізнес. Китай заявив, що займе нішу ЄС на російському ринку.

Китай готовий "хапатися" за будь-які бізнес-можливості, що відкриваються на ринку Росії на тлі погіршення відносин між РФ і Євросоюзом. Про це заявив посол Китаю в Німеччині Ши Мингде за тиждень перед зустріччю лідерів Китаю та Німеччини, передає Reuters.

Зокрема, посол Китаю зазначив, що Піднебесна не відчуває ніякої "зловтіхи" у зв'язку з кризою між Росією і ЄС, яка привела до обмеження присутності німецьких і європейських фірм на російському ринку.

"Ми хочемо поліпшення відносин між Росією і ЄС. Але коли з'являються можливості (поглиблення співпраці - ред.), чому б ними не скористатися? Це очевидно. Не ми почали цей конфлікт", - іронічно і відкрито китайський дипломат зазначив, що, до речі, не є притаманним китайській дипломатичній службі.

Також Reuters відзначають, що німецькі промисловці вже попередили керівництво Німеччини, що китайські компанії швидко заповнять ніші, залишені відходом європейських конкурентів. Така ситуація, бояться німецькі бізнесмени, викличе непоправні втрати німецьким фірмам, які довгий час вибудовували свою присутність на ринку РФ. Повідомляється, що під ударом близько 6 тисяч фірм.

Тим часом китайський посол у Німеччині уточнює, на які відносини з Росією розраховує і в яких сферах.

"Ми хочемо дуже тісних економічних зв'язків з Росією. Особливо ми зацікавлені у співпраці з сировинних матеріалів", - зазначив Ши Мингде агентству.

Нагадаємо, раніше 2 жовтня президент РФ Володимир Путін назвав пріоритетами своєї політики Китай і Латинську Америку.

Також раніше в Пентагоні заявляли, що Росія і Китай намагаються кинути виклик військовому лідерству США. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі