Китай рішуче переміг корупцію - Сі Цзіньпін

Поділитися
Китай рішуче переміг корупцію - Сі Цзіньпін © Prime minister of Canada
На думку Сі, в Китаї є жорсткий підхід до дотримання партійної дисципліни.

Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін заявив про те, що в Піднебесній в результаті здійснення реформ і політики відкритості владі вдалося добитися рішучої перемоги над проявами корупції". Про це він заявив на зборах з нагоди 40-ї річниці третього пленуму ЦК КПК 11-го скликання, під час якого і заклали основи сьогоднішньої китайської політики.

"У процесі партійного будівництва, проявляючи жорсткий підхід до дотримання партійної дисципліни, нульову терпимість до проявів розкладання в партії, була здобута рішуча перемога над корупцією", - сказав Сі.

У середині грудня в ООН підрахували, що втрати світової економіки від корупції становлять близько $ 2,6 трлн щорічно, при цьому обсяг хабарів - $ 1 трлн.

Як писала для DT.UA Анастасія Красносільська з Центру протидії корупції, Вища кваліфікаційна комісія суддів України допустила до конкурсу на посади суддів Антикорупційного суду 267 кандидатів. 45% з них - не судді (35% - адвокати, 10% - наукові працівники), 43% - судді, ще у 12% є комбінований досвід. Наступний етап конкурсу - тест на знання законодавства, потім - практичне завдання, яке буде полягати в підготовці кандидатами судового рішення в модельному справі щодо корупції, в кінці - співбесіда.

Детальніше про проблеми зі створенням Антикорупційного суду читайте в матеріалі Анастасії Красносільської "Диявол у деталях" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі