Китай відвідала чергова напасть у вигляді пташиного грипу

Поділитися
Китай відвідала чергова напасть у вигляді пташиного грипу У Китаї нова напасть - пташиний грип © Associated Press
Поки осередок поширення хвороби локалізований, однак він розташований дуже близько від епіцентру коронавірусу, що ускладнює заходи по його запобіганню.

Неподалік від китайської провінції Хубей, там, де знаходиться епіцентр спалаху смертоносного коронавіруса, що забрав життя вже більше 360 людей, зафіксовано ще й пташиний грип. Поки він значно не поширився, але якщо не будуть прийняті екстрені заходи, наслідки передбачити буде важко, оскільки все ускладнюється жорстким карантином і обмеженням пересування людей в цьому регіоні.

Міністерство сільського господарства Китайської Народної Республіки зафіксувало пташиний грип в провінції Хунань, яка межує з провінцією Хубей, де знаходиться епіцентр спалаху коронавіруса, Белта з посиланням на Reuters.

Випадок стався на фермі в місті Шаоян. Там знаходилося 7 850 курчат, 4 500 з яких померли від пташиного грипу.

Влада знищили понад 17,8 тис. домашніх птахів, щоб не допустити поширення хвороби.

В Україні також зафіксовано масштабний спалах курячого грипу. ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомило про те, що через спалах пташиного грипу в регіоні було знищено 108,69 тисяч голів птиці.

Як повідомлялося, 18 січня на промисловому підприємстві "Хутір" (Вінницька обл.) зареєстрована загибель птиці. Лабораторні дослідження встановили діагноз "грип птиці" типу А субтипу H5. В епізоотичному вогнищі (в трьох птахівничих господарствах) налічується 116 тис. голів птиці.

Як результат, 23 січня ввезення на територію ЄС м'яса птиці, м'ясної продукції з птиці і термічно необроблених продуктів з птиці з України тимчасово призупинено.

Однак у Кабміні вважають рішення ЄС призупинити імпорт м'яса птиці з України занадто суворим. Найближчим часом почнуться консультації в Брюсселі щодо пом'якшення обмежень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі