Китай є прихованим чинником краху ядерних договорів — експерт

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Китай є прихованим чинником краху ядерних договорів — експерт © Агентство Анадолу
Пропозиція Китаю щодо ведення переговорів полягає в тому, щоб починати з доктрин.

Позиція Китаю в питанні нових ядерних переговорах між США і Росії, як випливає з обговорень на Мюнхенській конференції з безпеки, полягає в тому, що його ядерний потенціал занадто малий, щоб підключатися до двосторонніх обговорень, пише завідувач відділом Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак у статті для DT.UA.

Автор зазначає, що включення Китаю в переговорний процес надмірно його ускладнить.

По-третє, продовжує Їжак, якщо вже Китай є прихованим чинником краху діючих ядерних договорів, його пропозиція з ведення переговорів полягає в тому, щоб починати з доктрин: із прийняття всіма ядерними державами безумовного зобов'язання за жодних умов не використовувати ядерну зброю першими.

"Пропозиція цікава, але важка для реалізації. Можливо, Китай таким чином показує, що його залучення справді робить багатосторонні переговори надзвичайно важкими, - хай спочатку домовляться США і Росія", - резюмує експерт.

Детальніше про Мюнхенську конференцію з безпеки 2019 року читайте у статті Олексія Їжака "Вільна головоломка" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі