Китайська вакцина від COVID-19 може з'явитися до кінця року

Поділитися
Китайська вакцина від COVID-19 може з'явитися до кінця року Вакцини з Уханьского інституту біопрепаратів і Пекінського інституту біопрепаратів увійшли в II фазу клінічних випробувань © scmp.com
Вакцину вже випробували на групі людей.

Китайська вакцина проти коронавірусу може з'явитися на ринку вже в кінці цього року, говориться в повідомленні Державної комісії з нагляду та управління активами Китаю (SASAC), опублікованому в соціальній мережі.

В ході випробувань понад 2000 осіб отримали вакцини, розроблені Уханьским інститутом біологічних продуктів і Пекінським інститутом біологічних продуктів. Вакцина може з'явитися на ринку вже в кінці цього року або на початку 2021 року, згідно з повідомленням від 29 травня на китайській соціальній платформі WeChat.

Вакцини з Уханьского інституту біопрепаратів і Пекінського інституту біопрепаратів увійшли в II фазу клінічних випробувань. Обидві групи пов'язані з державною фармацевтичною групою Sinopharm, управління якої контролює SASAC.

Згідно зі статтею, виробнича лінія Пекінського інституту біологічних продуктів матиме річний обсяг виробництва від 100 до 120 мільйонів доз.

Китай тестує п'ять вакцин проти коронавірусу на людях.

Читайте також: Хакери атакували ізраїльські лабораторії де розробляється вакцина проти COVID-19

Раніше в США також заявили, що вакцина, яку вони розробляють, буде готова до кінця року. Над розробкою вакцини працюють такі компанії, як Johnson & Johnson, Moderna, а також Оксфордський університет.

Як повідомляла у квітні газета The New York Times, у команди Оксфорда, ймовірно, - більший прогрес у створенні вакцини. Очікується, що перші кілька мільйонів доз вакцини команда університету підготує в кращому випадку вже до вересня.

Merck у вівторок оголосила про дві програми розробки вакцини від COVID-19.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі