КНДР затримала російське риболовецьке судно

Поділитися
КНДР затримала російське риболовецьке судно Російські дипломати вимагають від КНДР пояснень © abnews.ru
На борту сейнера перебувало 17 моряків, які зараз знаходяться під арештом прикордонників КНДР.

Прикордонники КНДР в ніч з 16 на 17 липня затримали риболовецьке судно "Сянхайлінь-8" з екіпажем у 17 осіб, з яких 15 – громадяни Росії, 23 липня повідомило російське видання РБК з посиланням на директора власника судна, "Північно-східної риболовецької компанії".

Як заявив директор компанії, з 17 членів екіпажу двоє були громадянами Південної Кореї, решта – росіяни. Прикордонники КНДР затримали судно майже у 85 км від берега, звинувативши російський екіпаж у порушенні зони "військової охорони" – хоча згідно Конвенції ООН по морському праву, територіальними водами вважається зона у 20 км від берега.

В компанії дізналися про арешт судна від представника російського посольства в КНДР. До цього представники компанії думали, що сейнер знаходиться у дрейфі, а зв'язку з екіпажем немає з технічних причин. На даний момент заарештований сейнер знаходиться у північнокорейському порту Вонсан, вантажу на ньому не було.

Нагадаємо, 20 липня Іран захопив британський танкер в Ормузькій протоці. Танкер Stena Impero, на думку Тегерана, порушив міжнародні правила. У заяві йдеться, що судно захоплене разом з 23 членами екіпажу на борту і спрямоване на берег для перевірки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі