Колишній морський піхотинець США, ув'язннений Росією за звинуваченням у шпигунстві, сподівається на обмін полоненими

Поділитися
Колишній морський піхотинець США, ув'язннений Росією за звинуваченням у шпигунстві, сподівається на обмін полоненими
Москва хоче обміняти Уілана на торговця зброєю Віктора Бута і пілота на ім'я Костянтин Ярошенко, який був засуджений за змову з метою контрабанди кокаїну.

Колишній морський піхотинець США Пол Уілан, який минулого тижня був засуджений до 16 років позбавлення волі у російській в'язниці за звинуваченням у шпигунстві, сподівається, що його звільнять в рамках обміну ув'язненими зі Сполученими Штатами, повідомив його адвокат у вівторок, повідомляє Reuters.

Тому Уілан не буде оскаржувати своє звинувачення в шпигунстві, а замість цього проведе консультації з західними дипломатами про можливості прохання президента Володимира Путіна про помилування, сказав юрист Володимир Жеребенков.

Уілан, має британський, канадський, ірландський і паспорт США, був затриманий агентами Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) в московському готельному номері 28 грудня 2018 року.

Росія каже, що 50-річний Уілан був спійманий з комп'ютерною флешкою, на якій містилася секретна інформація.

Уілан, який не визнав себе винним, заявив, що носій, подарований йому російськими знайомими, містив святкові фотографії.

"Сьогодні ми зустрілися з ним (Уіланом) в слідчому ізоляторі, і після обговорення було вирішено не оскаржувати вирок, тому що він не вірить в російське правосуддя", - заявив Жеребенков.

"Він сподівається, що в найближчому майбутньому його обміняють на росіян, засуджених у Сполучених Штатах", додав адвокат.

Жеребенков раніше заявляв, що, на його думку, Москва хоче обміняти Уілана на двох росіян, які утримуються у в'язницях США, - торговця зброєю Віктора Бута і пілота на ім'я Костянтин Ярошенко, який був засуджений за змову з метою контрабанди кокаїну.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив у вівторок, що Кремль помітив рішення Уілана, не оскаржувати його засудження, але відмовився від подальших коментарів.

Держсекретар США Майк Помпео заявив минулого тижня після того, як суд засудив Уілана до 16 років позбавлення волі, що вирок викликав обурення у Вашингтоні. Посол США в Москві Джон Салліван назвав процес "насмішкою над справедливістю".

Читайте також: Блок Південно-Української АЕС підключили до мережі після ремонту

Раніше повідомлялося, що заарештований в РФ американець Уілан вважає свій арешт помстою за санкції. Уілан пов'язав свій арешт зі своєю роботою – він працює директором з безпеки американської компанії BorgWarner.

Нагадаємо, що за словами адвоката, заарештований в РФ за підозрою в шпигунстві громадянин США отримував секретні відомості.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі