Компанія Ford Motor Co оголосила про закриття заводу важких вантажних автомобілів в Бразилії

Поділитися
Компанія Ford Motor Co оголосила про закриття заводу важких вантажних автомобілів в Бразилії Бразилія втратить робочі місця через закриття заводу
Закриття заводу в Сан-Паулу загрожує втратою 2700 робочих місць.

Ford Motor Co заявила у вівторок, 19 лютого, що закриє свій найстаріший завод в Бразилії і зверне бізнес з виробництва важких вантажних автомобілів в Південній Америці. Це може стати причиною втрати понад 2700 робочих місць, що дуже немало для південноамериканської країни.

Бразилії торкнеться перший етап реорганізації компанії. Вже в 2019 році буде закритий автоскладальний завод в Сан-Бернарду-ду-Кампу, який випускає хетчбеки Ford Fiesta і вантажні автомобілі Ford Cargo, F-350 і F-4000. Цей завод працює з 1967 року, повідомляє Reuters.

Закриття заводу може означати, що Ford переорієнтується на основну частину свого автомобільного бізнесу в найбільшій економіці Латинської Америки, розташованого на набагато більш новому заводі в північно-східному штаті Баія. Але скорочення робочих місць у промисловому центрі Бразилії являє собою психологічний удар для нової адміністрації вкрай правого президента Жаїра Больсонаро, яка бореться з рівнем безробіття, що становить зараз понад 11 відсотків.

Закриття також є ударом по промисловій околиці Сан-Паулу, де бразильська автомобільна промисловість зародилася й довгий час стимулювала його промислове зростання. Це також місце, де ув'язнений у в'язницю колишній президент Луїс Інасіу Лула да Сілва прославився як профспілковий лідер, який організував масові страйки.

Останні скорочення Ford відбуваються у зв'язку з тим, що інвестори стежать за розвитком можливої співпраці компанії з Volkswagen AG, який вже охоплює комерційні фургони і пікапи, але може незабаром перетворитися в електричні і автономні автомобілі. Обидва автовиробника також пообіцяли працювати разом над іншими проектами, які можуть включати об'єднання потужностей в таких регіонах, як Південна Америка.

Акції Ford подешевшали на 3,4 відсотки до 8,83 долара в Нью-Йорку.

Нагадаємо, 28 жовтня 2018 року в Бразилії відбулися президентські вибори. Перемогу на них здобув політик-правопопулист Жаїр Болсонару, любитель риторики у стилі Дональда Трампа, який вийшов на вибори з гаслом "Бразилія понад усе".

Одна з передвиборчих обіцянок, що стосуються зовнішньої політики, Болсонару вже виконав - так, 2 листопада він ініціював перенесення посольства Бразилії в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму.


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі