Кому ж вірити: у ВООЗ дали різні оцінки щодо ситуації з пандемією у Європі

Поділитися
Кому ж вірити: у ВООЗ дали різні оцінки щодо ситуації з пандемією у Європі Своєю чергою Китай продовжує стикатися з "великою загрозою" другої хвилі поширення нового коронавірусу © www.facebook.com
У світі тепер новий епіцентр - Північна та Південна Америки.

Ситуація з коронавірусом COVID-19 в Україні поступово стабілізовується, про що заявив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ханс Клюге. Про це повідомляє видання "РИА Новости".

"На сьогодні європейський регіон налічує понад 2,2 мільйона випадків COVID-19, померло понад 181 тисяч осіб. Незважаючи на те, що щоденне число випадків зменшилося наполовину, порівняно з квітнем, ризик залишається високим. У деяких країнах ми бачимо поступову стабілізацію або зниження числа нових випадків. Російська Федерація і Україна виходять на цей шлях", - сказав Клюге.

Проте, представниця ВООЗ Маргарет Харріс виданню "Глос Америки" повідомила про протилежне. За її словами, кількість нових інфікованих стійко скорочується у Західній Європі, але у Росії та в Східній Європі спостерігається зростання чисельності нових заражених.

Читайте також: Чорногорія офіційно оголосила про припинення епідемії коронавірусу в країні

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новим епіцентром пандемії коронавірусу COVID-19 Північну та Південну Америки.

На обох континентах зафіксували понад 2,4 млн випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, понад 143 тисячі випадків стали летальними.

Латинська Америка випередила Європу і США за щоденним приростом нових випадків COVID-19, смертність від коронавірусу в Бразилії та інших країнах регіону тільки зростатиме, і досягне пікових значень у серпні, прогнозує ВООЗ.

Одним із найпалкіших супротивників карантину в Латинській Америці є президент Бразилії Жаїр Болсонару. Попри те, що Бразилія вийшла на друге місце у світі за кількістю хворих, Болсонару продовжує відвідувати мітинги своїх прихильників і агітувати за зняття обмежень.

Раніше виконавчий директор ВООЗ Майк Райан попередив, що світ досі перебуває на піку "першої хвилі" пандемії коронавірусу. Перед цим ВООЗ попередила Європу, що слід готуватися до другої хвилі COVID-19 і не поспішати зі скасуванням обмежувальних заходів, введених через пандемію.

Своєю чергою Китай продовжує стикатися з "великою загрозою" другої хвилі поширення нового коронавірусу, відсутність імунітету в населення викликає серйозну занепокоєність уряду.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі