Конгрес опублікував проект масштабних санкцій США проти Росії за анексію Криму

Поділитися
Конгрес опублікував проект масштабних санкцій США проти Росії за анексію Криму Сенатори-яструби все-таки представили Конгресу проект масштабних санкцій проти Росії © meatbull / Depositphotos
Пропонується ввести обмеження на фінансовий сектор Росії та операції з держборгом РФ.

Група сенаторів опублікувала проект закону про нові масштабні санкції проти Росії. Проект запропонували сенатори від двох партій: Ліндсі Грем, Боб Менендес, Корі Гарднер, Бен Кардін, Джон Маккейн і Джин Шахін.

Заява про підготовку законопроекту з деякими його частинами була опублікована ще на початку серпня, але повний його текст на сайті Конгресу опубліковано тільки сьогодні.

У проекті пропонується ввести обмеження на фінансовий сектор Росії - резидентам США буде заборонено брати участь в операціях з держборгом РФ, випущені через півроку після вступу закону в силу. Санкції будуть поширюватися на всі держоблігації, а також похідні фінансові інструменти з терміном обігу більше 14 днів.

Крім того, може бути введена заборона на операції і можуть заморозити власність у США "одного або кількох фінансових інститутів". У списку ВЕБ, "Сбербанк", ВТБ, "Газпромбанк", "Россельхозбанк" і "Промсвязьбанк", а також "Банк Москви" з групи ВТБ. Новий документ фактично може означати неможливість для перерахованих банків стандартних доларових розрахунків через коррахунки в банках США.

Також передбачається посилення контролю за структурою власності у разі купівлі росіянами нерухомості в США. Американські страховики, які займаються титульним страхуванням, повинні будуть передавати інформацію про бенефіціарів компаній, які купують дорогу житлову нерухомість у країні.

2 серпня група сенаторів представила законопроект "Про захист американської безпеки від Кремлівського акту агресії 2018 року", в якому передбачені нові санкції США проти дій Росії в Сирії і агресію, спрямовану на незаконну анексію українського півострова Крим. Сенатори від Демократичної і Республіканської партій вважають, що такий законопроект також посилить тиск на Москву у відповідь на втручання в американські вибори в 2016 році. Також документом передбачена вимога до держсекретаря визначитися, чи підпадає Росія під визначення "спонсора тероризму на державному рівні". Також Сенат США може показати звіт чистої вартості всіх активів Путіна.

Раніше Трамп заявив, що Вашингтон не збирається скасовувати санкції проти Росії, а також визнав, що американська розвідка зібрала достатньо доказів втручання росіян у вибори президента США у 2016 році. Також він заявив, що російського лідера Володимира Путіна цілком можна вважати персонально відповідальним за втручання Росії в американські вибори.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі