Коронавірус: глава Моз Франції порекомендував утриматися від рукостискань

Поділитися
Коронавірус: глава Моз Франції порекомендував утриматися від рукостискань Замість потиску рук запропоновано один з одним розкланюватися © sepool.com
На час коронавіруса людям пропонується стати "нерукоподатними".

Французькі влади в п'ятницю рекомендували людям утримуватися від рукостискання, щоб запобігти зараженню коронавірусом.

За словами міністра охорони здоров'я Олів'є Верана, Франція також буде закривати декілька шкіл в районі Уази на північ від Парижа після закінчення канікул у неділю, щоб зупинити поширення вірусу, повідомляє Reuters.

"Вірус зараз циркулює на нашій території... Я рекомендую, щоб люди поки не тиснули один одному руки", - сказав Віра журналістам на щоденному брифінгу про спалах.

Віра закликав громадян допомогти зупинити поширення вірусу, дотримуючись правил безпеки властей.

"Захисти себе і своїх близьких", - сказав він.

Окремо міністр оборони Флоренс Парлі заявила у своєму твіттері, що на військовій базі Крейл на північ від Парижа було зареєстровано декілька підтверджених випадків зараження коронавірусом.

Офіс президента Франції Еммануїла Макрона заявив у п'ятницю, що в суботу уряд збереться для обговорення кризи в галузі охорони здоров'я.

Всього у Франції зафіксовано 57 випадків коронавіруса, у тому числі 19 нових. Дві людини померли, один знаходиться в критичному стані. Разом з тим, 11 одужали, 44 знаходяться на шляху до одужання.

У передмісті Житомира завершився карантин для китайських будівельників, які проводять реконструкцію північної об'їзної дороги міста. Про це повідомив начальник Управління охорони здоров'я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик. За його словами, жоден з китайців не захворів, після карантину вони продовжать працювати у своїй компанії.

За словами голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, термін карантину у 12 китайців закінчується 27-28 лютого, передає "Журнал Житомира".

"У нас є 12 громадян КНР, у яких закінчується термін карантину (у одного 27 лютого, а у 11 - 28 лютого). Хочу повідомити, що жодних симптомів хвороб ми не виявили. До нас прилетіли здорові китайці, які, сподіваюся, зроблять нам здорову дорогу навколо Житомира", - сказав бунечко (рос.).

Він також повідомив, що в березні китайська компанія очікує повернення в Житомирський район ще 30 своїх працівників, які теж будуть поміщені в карантин.

Як повідомлялося, через спалах коронавірусу ізолювали 12 працівників китайської компанії Sinohydro Corporation Limited, які повернулися після відпустки з Китаю на об'єкт в Житомир. Китайці були в карантині в житлових боксах під Житомиром. Всього на будівництві дороги задіяні 90 китайських робітників.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі