Коронавірус: кількість заражених перевищила 37 тисяч, 811 людей померли

Поділитися
Коронавірус: кількість заражених перевищила 37 тисяч, 811 людей померли
За добу ще три тисячі людей підхопили вірус.

Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом нового типу 2019-nCoV на материковому Китаї досягла 37 198, станом на неділю, 9 лютого. За добу захворювання підхопили ще майже три тисячі людей, 811 осіб померли, передає China Daily.

В епіцентрі захворювання залишається провінція Хубей, там за добу померла 81 людина. Смертельні випадки коронавірусу також зафіксували у Хенані, в провінціях Хебей, Хейлунцзян, Аньхуей, Шаньдун, Хунань та в Гуансі-Чжуанському автономному районі.

Щоб зменшити поширення коронавірусу в Хубеї щодня виробляють понад 30 тисяч захисних костюмів. Наразі материковий Китай відчуває дефіцит захисного одягу, масок та окулярів, проте уряд планує збільшити їх виробництво, після введення в дію нових виробничих потужностей, пише Reuters.

У лікарнях країни наразі проходять курс лікування понад 33 тисяч осіб. З тих пір, як у людних місцях Китаю почали працювати мобільні лікарняні бокси для пацієнтів із легким перебігом хвороби та збудовано дві спеціалізовані лікарні, 27 тисяч людей вже вилікувались від захворювання. Детальний перебіг розвитку коронавірусу можна відслідкувати з Картою розповсюдження коронавірусу Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Влада КНР ввела жорсткий карантин у Вухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю призупинені.

Китайська коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція DT.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі