Коронавірус: після зміни діагностичних критеріїв число інфікованих досягло 60 107 осіб

Поділитися
Коронавірус: після зміни діагностичних критеріїв число інфікованих досягло 60 107 осіб Кількість хворих стали рахувати по-новому
Підтверджені випадки тепер ґрунтуються на клінічному діагнозі, включаючи КТ.

На початок доби четверга, 13 лютого, кількість інфікованих коронавірусом досягла 60 107 осіб. У Китаї повідомили про 14 840 випадків, що майже в 10 разів перевищує число тих, що реєстрували щодня раніше. Цифри змінилися так тому, що лікарі тепер можуть за більш широкими ознаками визначати захворювання, і підтверджені випадки тепер ґрунтуються на клінічному діагнозі, включаючи комп'ютерну томографію.

"З сьогоднішнього дня ми будемо включати кількість клінічно діагностованих випадків в число підтверджених випадків, щоб пацієнти могли отримувати своєчасне лікування", - сказали в органах охорони здоров'я в середу. Раніше пацієнтів можна було діагностувати тільки за допомогою тестових наборів, в результаті чого по всій країні спостерігався дефіцит поставок, повідомляє South China Morning Post.

Тонг Чжаохуей, експерт в центральній керівній групі і віце-президент Пекінської лікарні Чаоян, сказав, що цей крок допоможе у швидкій діагностиці.

"Коли лікарі діагностують пневмонію, вони можуть отримати етіологію захворювання тільки у 20-30% випадків. Ми повинні покладатися на клінічний діагноз в 70-80% випадків. Розширення діагнозу клінічних випадків допоможе нам прийняти додаткове рішення цього захворювання", - заявив він в ексклюзивному інтерв'ю телекомпанії CCTV.

Доктор Хо Паклен, медичний експерт в Університеті Гонконгу, підтримав зміну діагностичних критеріїв в Хубей, зазначивши, що згідно з попередніми критеріями деякі пацієнти могли померти до того, як лікарі змогли провести якісь аналізи, а це істотно змінює статистику смертей.

Кількість нових смертей, викликаних інфекцією, зросла до 242, більш ніж удвічі за день.

Померли від коронавіруса 1363 людини, за межами Китя - двоє.

Выписалось з лікарень, одужавши, - 5680 осіб.

Круїзний лайнер MS Westerdam прибув в Камбоджі в четвер вранці після того, як йому відмовили у швартовці п'ять країн і територій - Японія, Тайвань, Гуам, Філіппіни та Таїланд - через побоювання з приводу коронавіруса.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреесус похвалив Камбоджу за те, що вона дозволила швартуватися в портовому місті Сіануквілль.

"Це приклад міжнародної солідарності, до якої ми постійно закликали. Спалахи можуть виявити найкраще і найгірше в людях. Стигматизація окремих людей або цілих націй тільки завдає шкоди реакції у відповідь", - сказав він.

Камбоджа прийняла круїзний Лайнер Westerdam, не зважаючи на можливу наявність на борту заражених коронавірусом пасажирів. Судно прибуде в камбоджійський порт Сіануквіль в четвер вранці, повідомило японське агенство Kyodo News.

Westerdam покинув Гонконг 1 лютого, і з тих пір його відмовилися прийняти п'ять портів через побоювання, що деякі пасажири можуть бути хворі коронавірусів. Лайнер не прийняли влади Японії, Філіппін, Гуаму, Таїланду і Тайваню.

На борту круїзного лайнеру перебувають 1 455 пасажирів і 802 членів екіпажу. Всі вони здорові, повідомляє оператор лайнера Holland America Line. Планувалося, що пасажири висадяться з корабля в японській Йокогамі 15 лютого.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі