Коронавірус вбив вже 9 осіб в Китаї і вийшов за межі країни

Поділитися
Коронавірус вбив вже 9 осіб в Китаї і вийшов за межі країни Лікарі рекомендують носити респіратори і менше бувати в людних місцях © Час Пик
Напередодні китайського Нового року ризик поширення епідемії збільшився

За повідомленнями китайських чиновників, число загиблих від нового коронавіруса в Китаї зросло до 9 осіб в середу, 22 січня. Підтвердженими вважаються 440 випадків захворювання.

Віце-міністр Національної комісії охорони здоров'я Китаю Лі Бін повідомив журналістам, що ще 2197 осіб, що вступили в контакт з інфікованими людьми, ізольовані, а 765 людей вже звільнені від спостереження. Він також додав, що вже є докази того, що вірус поширюється респіраторним шляхом, повідомляє Reuters.

Вірус, який виник у центральному китайському місті Ухань в Хубей в кінці минулого року, поширився на китайські міста, включаючи Пекін, Шанхай і Макао, а також в Сполучені Штати, Таїланд, Південну Корею, Японію, Тайвань, що спонукало китайську владу запросити фахівців з-за кордону для якнайшвидшого подолання небезпеки пандемії.

Уряд Китаю щоденно надає оновлену інформацію про кількість випадків, щоб запобігти паніці серед населення, оскільки мільйони людей готуються до поїздок усередині країни і за кордон на святкування місячного Нового року, яке розпочнеться на цьому тижні.

"В даний час, під час місячного Нового року, зростання мобільності населення об'єктивно підвищило ризик розповсюдження епідемії і труднощі профілактики та боротьби",- попередив Лі, зазначивши, що мутація вірусу може також призвести до подальших ризиків.

Є і побоювання з приводу пандемії, подібної спалахові важкого гострого респіраторного синдрому (ТОРС), який почався в Китаї і забрав життя майже 800 осіб в 2002-2003 рр.,

Вдарив спалах коронавирусной інфекції і по економіці: китайський юань обвалився, акції багатьох підприємств впали в ціні.

Зареєстровано 15 випадків зараження медичних працівників, які контактували з хворими. До цього в Китаї стверджували, що від людини до людини вірус не передається.

Хоча походження вірусу ще не встановлено, ВООЗ заявила, що основним джерелом, ймовірно, була тварина. Китайські чиновники пов'язують спалах з ринком морепродуктів Ухані. Крім того, новий вірус адаптувався і мутував, що створює нові труднощі.

В китайській соціальній мережі WeChat з'явилося повідомлення Центральної політико-правової комісії Комуністичної партії Китаю, в якому чиновники, викриті у приховуванні випадків інфекції оголошувалися навічно винними "перед партією і народом". Однак згодом публікація була видалена з облікового запису.

Читайте також: Коронавірус з Китаю: МОЗ України назвало основні заходи профілактики

Оскільки в Китаї досить багато українських громадян, Генеральне консульство України в Гуанчжоу рекомендує громадянам носити респіратор і уникати публічних місць у зв'язку з поширенням коронавіруса в Китаї.

"Інформуємо, що на 20 січня 2020 в провінції Гуандун було зафіксовано 14 випадків зараження новим різновидом коронавіруса (запалення легенів, пневмонія), виявлені пацієнти з зараженням тепер отримують медичну допомогу", - повідомляється на сайті.

На прохання Китайської національної ради охорони здоров'я Генконсульства розмістили на сайтах інформацію для громадян своїх країн. Органи охорони здоров'я Китаю звертають увагу на те, що розпочався сезон "підвищеної захворюваності", а тому необхідно приділити підвищену увагу провітрюванню приміщень, особистій гігієні, захисту від переохолоджень.

"Надягайте респіратори для зменшення поширення мікробів. Якщо у вас лихоманка або симптоми інфекції, необхідно вчасно звернутися в медичний заклад", - закликають у Генконсульстві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі