Коронавірус завдає шкоди майже вдвічі більшої, ніж фінансова криза 2008 року

Поділитися
Агентство кредитних рейтингів Moody's у понеділок заявило, що коронавірус збільшить рівень заборгованості у найбагатших країнах світу майже на 20 процентних пунктів, що майже вдвічі перевищує шкоду, завданої економіці під час фінансової кризи 2007-2009 років.

У новому звіті Moody's розглянуто 14 країн, від Сполучених Штатів і Японії до Італії і Великобританії, і надало оцінку того, як спад економіки, викликаний коронавірусом, завдасть шкоди їх фінансам, повідомляє Reuters.

"За нашими оцінками, у середньому в цій групі співвідношення державного боргу до ВВП зросте приблизно на 19 процентних пунктів, що майже в два рази більше, ніж у 2009 році під час фінансової кризи".

"Порівняно з 2009 роком зростання боргового тягаря буде більш швидким і повсюдним, відображаючи гостроту і широту шоку, викликаного коронавірусом".

Очікується, що Італія, Японія і Великобританія будуть відчувати найбільше зростання боргу приблизно на 25 процентних пунктів від їх ВВП, у той час як у Сполучених Штатах, Франції, Іспанії, Канаді та Новій Зеландії зростання складе близько 20 пунктів.

Дані з Великобританії минулого тижня показали, що державні позики досягли рекордно високого рівня в травні, а показник боргу державного сектору перевищив 100% від обсягу виробництва.

За словами Moody's, нездатність знизити рівень боргу призведе до того, що країни з більш низьким рівнем кредитоспроможності стануть більш уразливими для майбутніх економічних або фінансових потрясінь і зниження суверенного кредитного рейтингу.

"Значення рейтингу будуть залежати від здатності урядів звернути назад траєкторію боргу напередодні потенційних майбутніх потрясінь", - йдеться у звіті.

"Італія і Японія будуть особливо залежати від тенденцій зростання боргу, оскільки можливості для звуження і підтримки істотно більш сильних фінансових балансів, ніж до шоку, обмежені".

Читайте також: НБУ зберіг обсяг пропозиції на валютному аукціоні

Раніше повідомлялося, що ЄЦБ попереджає про виклики для єврозони через різке зростання державного боргу. Європейський центральний банк попередив, що зростання державного боргу загрожує змусити інвесторів переглянути європейський суверенний ризик.

Нагадаємо, що Європейський центральний банк попереджає про скорочення ВВП через пандемію коронавірусу. Докладніше читайте в інтерв'ю Юлії Самаєвой з аналітиком J. P. Morgan Девідом Стаббсом "Ми ніколи не знаємо точно, де дно".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі