LA Times: Джо Байден – не Гілларі Клінтон

Поділитися
LA Times: Джо Байден – не Гілларі Клінтон © Державний департамент США/Facebook
Але Трамп використовує аналогічну тактику очорнення опонента, як і чотири роки тому.

Чинний президент США Дональд Трамп глибоко непопулярний, і, якщо історія є посібником, у нього мало шансів кардинально змінити свій рейтинг і політичні уподобання американців до дня виборів, запевняє Марк Барабак на сторінках Los Angeles Times.

Автор вважає, що кращим - і, можливо, єдиним – шансом Трампа на перемогу є виставлення головного конкурента і демократа Джо Байдена більш неприємним з двох. Трамп намагається перетворити вибори, в політичному сенсі, на вибір між кандидатами, а не референдум щодо особистості та ефективності Трампа.

Така стратегія спрацювала чотири роки тому проти Гілларі Клінтон. Після чверті століття на національній політичній сцені та виснажливих демократичних праймеріз, колишня перша леді та держсекретарка розцінювалася багатьма республіканцями як негативна фігура. Більша частина незалежних американських виборців вважала Клінтон більшим з двох зол, але автор підкреслює, що часи змінилися.

Читайте також: Болтон проголосує за Байдена в США

Нагадаємо, що новий прогноз від The Economist дає Байдену 83% шансів на перемогу в колегії вибірників і 96% шансів на перемогу на загальних президентських виборах. Аналітики прогнозують переважна перевага Байдена над Трампом.

Нагадаємо, що новий прогноз від The Economist дає Байдену 83% шансів на перемогу в колегії вибірників і 96% шансів на перемогу на загальних президентських виборах. Аналітики прогнозують значну перевагу Байдена над Трампом.

Перед цим газета The York Times з посиланням на джерела в кампанії Трампа писала, що навіть внутрішні опитування президента США показують його відставання від Байдена. Свіжі дані соціологічних опитувань, проведених на загальнонаціональному рівні в США показують, що колишній віцепрезидент Джо Байден випереджає чинного главу Білого дому на 14% в гіпотетичній парі виборах президента Сполучених Штатів, які відбудуться в листопаді. Опитування Data for Progress показало, що за Байдена готові проголосувати 54%, в той час як за Трампа – 40%.

На загальнонаціональному рівні, згідно з опитуванням CNN, у Байдена значна перевага у 14% - 55 проти 41 відсотка.

Байден - перший кандидат у президенти, який випереджає чинного главу Білого дому в кожному травневому опитуванні, бо Джиммі Картер зробив це в 1976 році. Картер, звичайно, переміг на виборах 1976 року.

Середнє лідерство Байдена над Трампом у середньому ніколи не опускалося нижче 4% і зазвичай перевищувало цей показник.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі