Лондонська фондова біржа пережила рекордне з 2008 року падіння

Поділитися
Лондонська фондова біржа пережила рекордне з 2008 року падіння Зафіксовано найбільше падіння індексів з часів фінансової кризи 2008 року
Індекс Лондонської фондової біржі опустився за тиждень на 13%.

Індекс Лондонської фондової біржі опустився за тиждень на 13% на тлі зростання тривоги щодо ситуації з поширенням у світі нового коронавірусу і викликаних ним загроз для глобальної економіки.

За підрахунками агентства Press Association, це стало найбільшим тижневим падінням індексу з часів фінансової кризи 2008 року.

З понеділка сукупна вартість британських компаній, папери яких торгуються на Лондонській фондовій біржі, зменшилася на £200 млрд ($ 260 млрд). За одну тільки п'ятницю вони втратили в ціні £58 млрд ($ 75,5 млрд).

Біржі в Європі закрилися 27 лютого черговим зниженням. Найбільше падіння продемонстрував Stoxx Europe 600, який втратив 3,8%. Серед лідерів падіння пивоварна компанія AB Inbev (-11%), а також страхова Standard Chartered (-3,6%).

У Великобританії індекс Лондонської біржі FTSE 100 знизився на 3,49%, німецький DAX впав на 3,19%, французький CAC 40 - 3,32%.

Зниженням відкрилися і американські біржі. S&P 500 за 3,5 години до закінчення торгів знижується на 1,43%.

Раніше повідомлялося про те, що ціна на нафту марки Brent вперше з липня 2017 року впала нижче 49 доларів за барель. Більше про те, як епідемія коронавірусу Covid-2019 вплинула на світову економіку, читайте в матеріалі Святослава Денисенка та Віталія Грамотнєва "Вірусний удар" глобалізації" для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі