Мадрид погрожує Каталонії звільненням її президента - FT

Поділитися
Мадрид погрожує Каталонії звільненням її президента - FT Мадрид погрожує президенту Каталонії звільненням. © Associated Press
Іспанський уряд закликає владу автономного регіону відмовитися від проведення референдуму про незалежність.

Президента Каталонії Карлеса Пучдемонта усунуть з посади, якщо він продовжить просувати референдум про незалежність регіону.

Про це, як повідомляє Financial Times, сказав представник уряду Іспанії в Барселоні Енрік Мілло. Згідно з планами каталонської влади, голосування повинно пройти у наступні вихідні.

Мілло заявив, що він буде сподіватися "до останньої хвилини, що каталонський уряд змінить свою думку і відкличе референдум".

"Якщо ж цього не станеться, дуже вірогідно, що нашими партнерами в Каталонії зрештою стануть інші люди", - сказав представник іспанського уряду.

Суд Іспанії оголосив референдум про незалежність Каталонії від Іспанії неконституційним. А коментарі Мілло вказують на подальшу ескалацію спроб Мандрида зірвати голосування.

У свою чергу, каталонський регіональний уряд заявив, що голосування 1 жовтня відбудеться, і каталонцям будуть відправлені повідомлення про їх виборчі дільниці.

Читайте також: Поліція Іспанії влаштувала рейд в відомствах уряду Каталонії - FT

Раніше поліція Іспанії вилучила 1,3 млн плакатів і брошур на підтримку референдуму про незалежність Каталонії.

Мадрид взяв на себе контроль над фінансами Каталонії і підпорядкував поліцію Каталонії безпосередньо національної гвардії країни, щоб зупинити проведення референдуму про незалежність 1 жовтня.

У суботу, 16 вересня, більше 700 каталонських мерів вийшли на демонстрацію в Барселоні на підтримку референдуму про незалежність цієї автономії від Іспанії.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Дивіться спецтему: Референдум у Каталонії
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі