Макрон готовий підтримати кандидатуру Меркель на посаду голови Єврокомісії

Поділитися
Макрон готовий підтримати кандидатуру Меркель на посаду голови Єврокомісії © EPA / CLEMENS BILAN
Меркель неодноразово заявляла про свій намір залишити політику після завершення терміну на посаді канцлерки Німеччини в 2021 році. Втім, розмови про те, що вона могла б обійняти топ-посаду в ЄС, тривають.

Президент Франції Еммануель Макрон у вівторок заявив про готовність підтримати канцлерку Німеччини Ангелу Меркель на посаді нової президентки Європейської комісії. Про це він розповів в інтерв'ю швейцарському виданню RTS.

Макрон висловив сумнів, що німець Манфред Вебер, який є кандидатом на пост президента Єврокомісії від Європейської народної партії, підходить для цієї посади. Він повторив своє застереження щодо Spitzenkandidaten - діючого процесу обрання керівника ЄК, оскільки "кандидати невідомі і не проводили кампанію в Європі".

"Європі потрібні особистості, сильні особистості, люди, які мають особистий авторитет і навички відповідати своїм посадам", - сказав він.

На питання про можливу кандидатуру Меркель на цю посаду Макрон відповів, що не хоче говорити за неї, але якщо б у неї виникло таке бажання, він підтримав би її.

Меркель неодноразово заявляла про свій намір залишити політику після завершення свого терміну на посаді канцлерки Німеччини в 2021 році. Втім, розмови про те, що вона могла б обійняти топ-посаду в ЄС, тривають.

23-26 травня в державах ЄС відбулися вибори депутатів Європарламенту. У жовтні буде призначений новий глава Європейської комісії. Також буде обраний новий президент Європейської ради.

Детальніше про підсумки виборів до Європейського парламенту та їхнє значення читайте в статті Олександра Сушка ""Європейський Союз - це важливо": що показали результати виборів до Європарламенту?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі