Макрон готується звернутися до французів у зв'язку з масовими протестами в країні

Поділитися
Макрон готується звернутися до французів у зв'язку з масовими протестами в країні Макрон хоче "об'єднати всі сили суспільства" © president.gov.ua
Звернення президента очікується ввечері 10 грудня.

Президент Франції Еммануель Макрон на початку наступного тижня повинен звернутися до громадян Франції через масштабні протести так званих "жовтих жилетів", які відбуваються по всій країні вже протягом трьох тижнів; прес-служба французького президента повідомила, що звернення Макрона очікується ввечері у понеділок, 10 грудня, передає AFP.

Джерела інформаційного агентства у Єлисейському палаці повідомляють, що перед цим, вранці 10 грудня, Макрон зустрінеться з представниками профспілок та роботодавців, а також представниками місцевої влади, щоб обговорити з ними ситуацію.

"Президент хоче об'єднати всі політичні, територіальні, економічні та соціальні сили у ці важкі часи для нації, щоб почути їхні голоси і пропозиції, щоб мобілізувати їхні дії", - повідомляє агентство.

Нагадаємо, 17 листопада у Франції спалахнули протести проти здорожчання палива. У Парижі мітингувальники зводили барикади, палили автомобілі, били вітрини та вчиняли сутички з правоохоронцями та групами інших протестувальників. Кількість поранених сягає десятків осіб, затриманих – перевищила 1,5 тисяч осіб.

4 грудня Єлисейський палац ухвалив рішення найближчим часом ввести мораторій на підвищення податків на паливо. Проте протестувальники залишилися незадоволеними цим рішенням, розширили список власних вимог до 40 пунктів і відмовилися припиняти акцію. Вони вимагають загального зниження податків, підвищення зарплат і пенсій, і виступають проти політики Макрона та його реформ.

Докладніше про те, чому "Жовті жилети" вийшли на вулиці французьких міст, читайте у статті Олексія Коваля "Революція по вихідних" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі