Макрон сподівається переконати Путіна припинити ведення вогню

Поділитися
Макрон сподівається переконати Путіна припинити ведення вогню Макрон сподівається отримати угоду Путіна © UK in UN / Twitter
В ООН закликали зосередитися на боротьбі з коронавірусом.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що заручився згодою трьох з п'яти постійних членів Ради Безпеки ООН підтримати заклик ООН до глобального припинення вогню. ООН закликає припинити бойові дії, щоб світ міг зосередитися на епідемії коронавірусу. Залишилося тільки переконати Росію, пише Reuters.

Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерріш закликав до світового перемир'я 23 березня, попередивши, що в охоплених війною країнах системи охорони здоров'я зазнали краху, і невелика кількість медичних працівників часто ставала мішенню в бойових діях.

Макрон підтримав цей заклик і заявив, що президент Китаю Сі Цзіньпін, президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон також підтвердили, що вони підтримають це прохання.

Тепер Макрон сподівається отримати угоду президента Росії Володимира Путіна.

"Я говорив з ним на початку цієї ініціативи. Я не розмовляв з ним з того часу, як отримав тверде підтвердження від інших лідерів. Я зроблю це в найближчі кілька годин ", - сказав Макрон в інтерв'ю Radio France Internationale.

"Я думаю, що президент Путін напевно погодиться, і в цей же день ми зможемо провести відеоконференцію і передати цей заклик урочистим, переконливим і ефективним способом".

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй вперше зібралась 9 квітня, щоб обговорити пандемію коронавірусу. Орган складається з 15 членів, які відповідають за підтримання міжнародного миру і безпеки. У п'яти з них є право вето - Сполучених Штатів, Китаю, Франції, Росії та Великобританії. Зараз Рада щосили намагається домовитися про спільні дії під час пандемії.

Раніше повідомлялося про те, що деякі співробітники Білого Дому, в тому числі ті, що входять до Ради національної безпеки США, пропонують Дональду Трампу створити альтернативну організацію Всесвітньої організації охорони здоров'я на базі UNAIDS.

Пізніше на прес-конференції в Білому домі Трамп заявив, що Вашингтон призупиняє внесення внесків у бюджет ВООЗ. Президент вирішив направити гроші в альтернативні організації, оскільки ВООЗ недооцінювала швидкість поширення коронавірусу у світі та оголосила пандемію занадто пізно, хоча окремі вчені робили відповідні попередження.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі