Майже половина носіїв коронавірусу були заразні до появи симптомів

Поділитися
Майже половина носіїв коронавірусу були заразні до появи симптомів Висновки китайських вчених суперечать даним іншого дослідження
Такі дані спостережень китайських вчених, які радять ретельніше відслідковувати всіх, з ким спілкувалися хворі.

Китайські епідеміологи Медичного університету Гуаньчжоу і Гонконзького університету опублікували дослідження, згідно з яким 44% заражень коронавірусом SARS-CoV-2 (штам коронавіруса, викликає захворювання COVID-19), відбувалися у разі контакту з безсимптомним носієм інфекції. Про це сказано в статті, розміщеній на сайті електронної наукової бібліотеки medRxiv.

Епідеміологи провели спостереження за 94 пацієнтами, у яких коронавірус був виявлений до появи перших симптомів, вивчаючи як швидко їх організм починав виробляти вірусні частинки, здатні заражати інших людей.

"Наше дослідження дозволило переконатися, що у значної частини пацієнтів вірусні частинки вироблялися в момент появи симптомів або навіть раніше. Це означає, що у багатьох випадках людина заражав інших ще до того, як сам розумів, що хворий. Тому дуже важливо ширше і ретельніше відслідковувати всіх, з ким контактували заражені", - сказано в статті.

Оскільки максимальне число вірусних частинок у частини заражених може вироблятися до появи перших симптомів, максимальне число передач вірусу в цих випадках також відбувалося до того як носій потрапляв у поле зору лікарів. Китайські дослідники говорять про 44% інфікувань від безсимптомних хворих.

Висновки китайських вчених суперечать спостереженнями американських лікарів, які стверджують, що безсимптомний носій коронавірусу може бути безпечний. У той же час іншого дослідження американських вчених, проведене на основі вивчення першого спалаху зараження в Китаї, узгоджується з китайськими даними, вказуючи що до 80% заражень відбувається завдяки невиявленим носіїв інфекції та інфіковані, поміщені на карантин, складають тільки 9-10% від числа всіх інфікованих.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі