Мер Венеції заявив, що рекордна за 50 років повінь сталася через глобальне потепління

Поділитися
Мер Венеції заявив, що рекордна за 50 років повінь сталася через глобальне потепління
У италианском гороре повністю затоплені популярні туристичні місця. На думку мера міста, це повінь залишить на місті незгладимий відбиток у всіх сенсах.

Мер Венеції Луїджі Бругнаро, що постраждав від масштабної повені італійського міста вважає, що причиною стихійного лиха стала глобальна зміна клімату. За його словами, ситуація драматична і влада міста просить уряд допомоги, повідомляє BBC.

Бругнаро підкреслив, що не тільки Венеція постраждала від цього, але і економіка країни.

"Потужну повінь у Венеції, яке викликало підтоплення значної частини італійського міста, є прямим результатом зміни клімату. Тепер уряд має прислухатися. Це наслідки зміни клімату... втрати будуть більшими", - заявив глава міста.

Мер Венеції додав, що готовий оголосити в місті надзвичайний стан.

За даними місцевої влади, рівень води у Венеції досяг рекордної позначки в 1,87 м, що є рекордним показником з 1966 року.

Як повідомлялося, в результаті найсильнішої за останні 50 років повені у Венеції загинуло дві людини.

Жителі міста і туристи ходять по вулицях у високих гумових чоботях. Деякі туристичні пам'ятки сильно затоплені і закриті для відвідин. Площа Святого Марка, розташована в низинній частині міста - один із найбільш постраждалих районів. За інформацією церковного архіву, Собор святого Марка затопило шостий раз за 1200 років.

Раніше, влада Венеції ввели заборону на входження круїзних лайнерів історичний центр міста на тлі інциденту з літаком "MSC Opera" у червні 2019 року. Тоді гігантський лайнер зіткнувся з туристичним двопалубним судном і врізалося в причал, в результаті чого постраждали п'ять осіб. Це рішення підтримує і ЮНЕСКО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі