Меркель самоізолювалася після контакту з носієм коронавіруса

Поділитися
Меркель самоізолювалася після контакту з носієм коронавіруса Ангелі Меркель зробив щеплення лікар, у якого виявили COVID-19 © укринформ
Канцлерін буде виконувати обов'язки, перебуваючи вдома.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель відправляється на домашній карантин після контакту з носієм коронавіруса SARS-CoV-2.

Лікар, який минулої п'ятниці робив Меркель щеплення проти пневмококової інфекції, здав аналіз на коронавірус. Результати тесту виявилися позитивними, про що відразу ж поінформували очільницю уряду.

Перебуваючи на домашньому карантині, Меркель регулярно перевірятиметься на COVID-19 до отримання точного результату.

"І на домашньому карантині канцлерів виконуватиме свої службові обов'язки", - повідомив глава її прес-служби Штеффен Зайберт у неділю, 22 березня.

Раніше Ангела Меркель повідомляла, що через запроваджені урядом Німеччини обмеження, більшу частину часу вона проводить вдома. Контакти з членами уряду й іноземним лідерами майже повністю перейшли у формат телефонних розмов і відеоконференцій, а поїздки всередині країни і за кордон скасовано.

Станом на 22 березня кількість зареєстрованих випадків захворювання COVID-19 у світі перевищила 335 тисяч. Понад 14,5 тисяч людей померли, 97 тисяч одужали.

Захворювання виявлено у 190 країнах світу на всіх континентах, крім Антарктиди.

Майже 25 тисяч хворих припадає на Німеччину. Офіційна німецька статистика включає 94 летальних випадки і 266 людей, які одужали. Уряд прогнозує, що COVID-19 перехворіє до 70% населення країни.

Як зміниться світ після пандемії, і чи є у нього шанс на світле майбутнє, розповідають Георгій Почепцов у своїй статті "Що чекає нас завтра" і Олег Покальчук у матеріалі "Фантастика як реальність".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі