Мей проведе п'ятигодинне засідання Кабміну після чергового провалу парламентського голосування щодо Brexit

Поділитися
Лондон до 12 квітня має вийти з блоку без угоди, якщо не зможе домовитися про варіанти реалізації Brexit і представити їх Брюсселю.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у вівторок збирає членів свого кабінету міністрів на п'ятигодинне засідання. Про це повідомляє британська газета The Guardian. Напередодні парламент Британії знову відкинув всі альтернативні шляхи виходу Великої Британії з ЄС. Лондон до 12 квітня повинен вийти з блоку без угоди, якщо не зможе домовитися про варіанти реалізації Brexit і представити їх Брюсселю.

На засіданні міністрам належить вирішити, чи готові вони до більш тісної взаємодії з Євросоюзом після Brexit, ніж планувалося, щоб заручитися підтримкою більшості на новому голосуванні в парламенті. Вони також обговорять, чи хочуть вони виходу з ЄС без угоди 12 квітня або ж чергового голосування в парламенті щодо угоди Мей.

Частина членів Кабміну, зокрема, лідер консерваторів у Палаті громад Андреа Лідсом і міністр міжнародної торгівлі Ліам Фокс, вважають, що вихід з ЄС без угоди краще, ніж митний союз з ЄС.

Глава МВС Саджида Джавід також виступає проти митного союзу з ЄС, називаючи його "гамівною сорочкою" для Великої Британії.

Ще одна група в уряді, до якої входять міністр праці і пенсій Ембер Радд і міністр юстиції Девід Гак, хоче уникнути Brexit без угоди і вважає, що Мей потрібно домогтися міжпартійних домовленостей.

Якщо Мей хоче уникнути виходу з ЄС без угоди, то їй доведеться просити Брюссель про нове продовження строків Brexit. У Брюсселі неодноразово заявляли, що для цього потрібні вагомі причини.

Британський уряд також вивчає можливість проведення у Великій Британії дострокових парламентських виборів. Джерело газети розповіло, що деякі члени британського уряду вважають, що це "найменш несприятливий варіант".

У понеділок ввечері на голосування парламенту були винесені чотири альтернативних варіанти Brexit: за першим з них Британія виходить з ЄС, але залишається в Митному Союзі, за другим залишається не тільки в МС, але і членом внутрішнього ринку Євросоюзу. Ще два варіанти передбачали проведення додаткового референдуму про Brexit. Після дебатів депутати нижньої палати відхилили всі чотири варіанти.

Детальніше про процес виходу Великої Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Острів невизначеності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі