Мей ризикує зіткнутися із новою хвилею відставок членів кабінету через Brexit – ЗМІ

Поділитися
Мей ризикує зіткнутися із новою хвилею відставок членів кабінету через Brexit – ЗМІ Члени уряду Терези Мей умовно розбилися на три групи © Facebook/Donald Tusk
Міністри планують поставити Мей перед вибором після урядових консультацій 31 березня.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей може втратити частину членів кабінету через пануючі в уряді розбіжності з приводу реалізації процесу виходу Великобританії зі складу Європейського союзу – Brexit, повідомляє газета Sunday Times, не вказуючи джерела інформації.

Видання повідомляє, що у разі, якщо вона підтримає варіант Brexit без угоди з Європейським союзом, не менше шести проєвропейських міністрів її уряду скоординовано подадуть у відставку. В цей же час ще одна група міністрів готова піти у відставку, якщо Мей спробує ще раз відтермінувати процедуру, або спробує підтримати варіант Brexit із збереженням членства Британії у Митному союзі. Третя група міністрів, до числа яких, ймовірно, входить і міністр у справах імміграції, вважає Brexit "мертвонародженим" проектом і заявляє про те, що "замість провалу краще б його (Brexit – прим. ред.) взагалі не було".

Міністри планують поставити Мей перед вибором після урядових консультацій 31 березня.

Члени британської Палати громад 29 березня проголосували проти угоди про вихід Великої Британії з ЄС. Депутати відхилили план Мей втретє 344 голосами проти 286. На голосування виносили тільки юридично зобов'язуючу частину угоди щодо Brexit: угоду про вихід з Євросоюзу. Другу частину - політичну декларацію щодо майбутніх відносин з ЄС – депутати не розглядали.

Угода щодо Brexit є юридично зобов'язуючим документом, де прописані умови виходу Британії з ЄС. Серед іншого, там є положення про "страховочний план" щодо ірландського кордону. Спочатку, згідно з Лісабонським договором, Brexit мав відбутися 29 березня, але на саміті ЄС 21 березня перенесли дату і тепер Мей необхідно до 12 квітня показати Євросоюзу свій подальший план виходу - в іншому випадку Британія вийде з ЄС без угоди, що ще називають "жорстким Brexit".

Детальніше про процес виходу Великої Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Острів невизначеності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі