Мей таємно обговорила повторний референдум щодо Brexit — Telegraph

Поділитися
Мей таємно обговорила повторний референдум щодо Brexit — Telegraph 11 квітня Лондон і Брюссель погодили відстрочку Brexit до 31 жовтня © depositphotos / InkDropCreative
Даунінг-стріт заперечує факт проведення наради з цього приводу.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей провела таємне обговорення можливих шляхів проведення повторного референдуму щодо Brexit. Про це повідомляє газета The Daily Telegraph з посиланням на джерела в уряді.

На нараді обговорювалися сценарії дій уряду, якщо депутати змусять його провести голосування щодо можливості нового референдуму в Палаті громад.

Представники опозиційної Лейбористської партії вважають, що якщо їм не вдасться домовитися з правлячою Консервативною партією, і доопрацьований план виходу Сполученого Королівства з ЄС знову не отримає підтримки парламенту, багато депутати наполягатимуть на тому, що долю Brexit має знову вирішувати народ.

Джерела газети підкреслили, що всенародне голосування - це крайня міра, до якої доведеться вдатися, якщо не вдасться досягти підтримки найбільшої опозиційної партії, а Палата громад проголосує за проведення повторного референдуму.

У такому випадку в бюлетені можуть з'явитися три опції: Brexit з угодою з Брюсселем, Brexit без договору і повна відмова від виходу з Євросоюзу.

Даунінг-стріт заперечує факт проведення наради з цього приводу, зазначає The Telegraph.

Раніше Мей закликала опозицію погодитися на угоду щодо Brexit на тлі поганих результатів на місцевих виборах у Великій Британії. Консервативна партія Мей втратила більше тисячі місць в англійських місцевих радах, а лейбористи, які прагнули зміцнити свої позиції, отримавши сотні мандатів, натомість втратили 81.

Протягом кількох останніх тижнів представники обох партій вели переговори щодо угоди, оскільки угода уряду меншості Мей вже тричі зазнала поразки в парламенті.

11 квітня Лондон і Брюссель погодили відтермінування Brexit до 31 жовтня. Проте лідерам ЄС доведеться зібратися ще в червні, тому що ситуація з Brexit "повинна перебувати під контролем". Рішення надати Британії піврічне відтермінування викликало критику з боку деяких членів Європарламенту, які побоюються, що участь Великої Британії у виборах у Європейський парламент у кінці травня призведе до хаосу і лише збільшить кількість євроскептиків вже серед нових депутатів.

Якщо британська угода про вихід з ЄС отримає схвалення Палати громад до липня, знову обрані від Британії члени Європарламенту вже не приступлять до виконання своїх обов'язків.

Детальніше про процес виходу Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Ще трохи Брекзиту" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі