Мей закликала опозицію погодитися на угоду щодо Brexit

Поділитися
Мей закликала опозицію погодитися на угоду щодо Brexit Brexit має відбутися до 31 жовтня © depositphotos / Rawpixel
Прем'єр вважає, що, на тлі поганих результатів на місцевих виборах для обох партій, потрібно відкласти розбіжності і домовитися.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей закликала лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна домовитися щодо угоди про Brexit після поганих результатів для обох сторін на місцевих виборах в королівстві, які відбулися в четвер. Про це повідомляє агентство Reuters.

Правляча Консервативна партія Мей втратила більше тисячі місць в англійських місцевих радах, а лейбористи, які прагнули зміцнити свої позиції, отримавши сотні мандатів, замість цього втратили 81.

"Лідеру опозиції я кажу наступне: давайте послухаємо, як проголосували виборці на місцевих виборах, і відкладемо на хвилину наші відмінності. Давайте домовимося", ― сказала Мей.

Протягом кількох останніх тижнів представники обох партій вели переговори щодо угоди про Brexit на тлі того, як угода уряду меншості Мей тричі зазнала поразки в парламенті.

11 квітня Лондон і Брюссель погодили відтермінування Brexit до 31 жовтня. Проте лідерам ЄС доведеться зібратися ще в червні, тому що ситуація з Brexit "має перебувати під контролем". Рішення надати Британії піврічну відстрочку викликало критику з боку деяких членів Європарламенту, які побоюються, що участь Великої Британії у виборах у Європейський парламент у кінці травня призведе до хаосу і лише збільшить кількість євроскептиків вже серед нових депутатів.

Якщо британська угода про вихід з ЄС отримає схвалення Палати громад до липня, будь знову обрані від Британії члени Європарламенту вже не приступлять до виконання своїх обов'язків.

Детальніше про процес виходу Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Ще трохи Брекзиту" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі