"Ми не можемо закривати очі на расизм" — Папа прокоментував протести у США

Поділитися
"Ми не можемо закривати очі на расизм" — Папа прокоментував протести у США "Насильство нічого не приносить" © Reuters
Кількість жертв сьогодні зросла до 11.

Папа Римський Франциск заявив про свою стурбованість американськими протестами та додав, що молиться за Джорджа Флойда та усіх інших жертв, смерть яких стала наслідком расизму. Про це повідомляє видання CNN.

"Друзі мої, ми не можемо терпіти або закривати очі на расизм і відчуження в будь-якій формі. У той же час ми повинні визнати, що насильство останніх ночей - самогубство. Насильство нічого не приносить, але багато через нього втрачається", - сказав Франциск .

Читайте також: "Трамп перетворив Америку на поле бою" — Байден виступив з емоційною промовою на фоні протестів у США: повний текст

Нагадаємо, 1 червня у Вашингтоні ввели комендантську годину і залучили бійців Національної гвардії США для підтримки столичного управління поліції.

При цьому в Сіетлі протестувальників розганяли сльозогінним газом і світлошумовими гранатами, у Вашингтоні – перцевими кульками, в Лос-Анджелесі – палицями і гумовими кулями. В Індіанаполісі заворушення призвели до загибелі протестуючого, ще троє отримали вогнепальні поранення в ході протестів.

Раніше стало відомо, що Пентагон за наказом президента Дональда Трампа наказав Армії приготувати військову поліцію для дислокування в Міннеаполіс для придушення протестів і заворушень. У самій Міннесоті вперше після Другої світової війни у повному складі активована Нацгвардія штату - більше десяти тисяч чоловік.

За підсумками заворушень у 25 містах введено комендантську годину. У Вашингтоні, а також у восьми штатах мобілізовані місцеві національні гвардії.

Детальніше про протести в США читайте в статті Сергія Корсунського "Одного разу не тільки в Америці" на ZN.UA.

Поділитися
Дивіться спецтему: Протести через смерть Джорджа Флойда
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі