Мігранти з Лівії захопили судно, яке їх врятувало

Поділитися
Мігранти з Лівії захопили судно, яке їх врятувало Мальтійське судно підібрало більше сотні мігрантів © Croce Rossa Italiana
Армія Мальти не впустила судно в територіальні води.

Мальтійські солдати взяли під контроль невеликої танкер, який був захоплений мігрантами, яких він врятував в морі по дорозі з Лівії, йдеться в заяві Збройних сил Мальти в четвер. Екіпаж судна підібрав 108 мігрантів, які викрали його, коли стало ясно, що їх планують повернути назад до Лівії.

Агентство Reuters передає, що судно супроводжувалося патрульної човном в гавань Валлетти.

Віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні заявив в середу, що Італія не відкрила б свої порти для "злочинців", які вчинили піратський акт.

ЗС Мальти заявили, що встановили контакт з капітаном судна, коли танкер знаходився в 30 морських милях від Мальти.

"Капітан неодноразово заявляв, що він не контролює судно і що його і його екіпаж змушують і загрожують, щоб відправитися на Мальту", - додали мальтійські військові.

Армія заявила, що один з її патрульних катерів не дозволив кораблю увійти в мальтійські води.

Раніше повідомлялося, що біженці та мігранти, які намагаються потрапити до Європи через Середземне море, гинуть із загрозливою швидкістю, і їх кількість зростає. Особливо це стало помітним в 2018 році. Скорочення пошуково-рятувальних операцій зробило цей морський коридор найбільш смертоносним в світі. В останньому звіті Агентства ООН у справах біженців говориться, що в середньому кожен день гинуть шестеро осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі