Мін'юст США починає антимонопольне розслідування відносно Facebook

Поділитися
Мін'юст США починає антимонопольне розслідування відносно Facebook
Раніше розслідувати діяльність американських техгігантів: Amazon.com, Facebook, Apple і Google дозволили американські конгресмени.

Генеральний прокурор США Вільям Бар доручив Мін'юсту країни провести антимонопольне розслідування відносно Facebook. Соціальна мережа зіткнулася з двома паралельними розслідуваннями від федеральних агентств одночасно, повідомляє Bloomberg.

На даний момент, розслідування відносно американської соцмережі вже веде Федеральна торгова комісія. Його почали після укладення угоди з Мін'юстом у травні, в рамках якого комісія почала вирішувати правові суперечки Facebook і Amazon, а антимонопольне підрозділ міністерства проводило розслідування відносно Google Alphabet і Apple.

Розслідування не будуть перетинатися і торкнуться різні аспекти роботи компанії.

Юридичний комітет Палати представників запросив у провідних технологічних компаній документи та листування топ-менеджерів. На думку генпрокуратури, інформація повинна допомогти в розслідуванні фактів порушення антимонопольного законодавства.

Прес-служба соцмережі відмовилася коментувати ситуацію.

Варто відзначити, експерт з безпеки Саньям Джейн виявив гігантську базу даних користувачів Facebook, яка включала в себе номери телефонів і ID. Всього в базі містилися дані 419 мільйонів користувачів, включаючи 133 мільйонів жителів США, 18 мільйонів – Великої Британії і 50 мільйонів – В'єтнаму. Доступ до неї можна було отримати без паролю.

Поділитися
Підготував/ла Стажер
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі