Мін'юст США вимагає інформацію щодо анонімного автора книги про Трампа – NYT

Поділитися
Мін'юст США вимагає інформацію щодо анонімного автора книги про Трампа – NYT © kremlin.ru
Книга вийшла на першу сходинку "Найбільш очікуваних книг" на Amazon протягом 24 годин після інформації про майбутній продаж.

Міністерство юстиції США запросило у видавця інформацію щодо анонімного автора, який в цьому місяці опублікує викривальну книгу про президента США Дональда Трампа під назвою "Попередження"/A Warning. Її випустять 19 числа, пише американська газета The New York Times.

Відомо, що автором є високопоставленим чиновником Білого дому. Помічник генерального прокурора Джозеф Хант вимагає від видавця довести, що чиновник не підписував угоду про нерозголошення і у нього не було доступу до засекреченої інформації. Мін'юст такожхоче від видавця назвати посаду чиновника і час його роботи в Адміністрації Трампа.

Книга вийшла на першу сходинку "Найбільш очікуваних книг на Amazon протягом 24 годин після інформації про майбутній продаж.

Раніше відоме своїм критичним ставленням до Трампа видання The New York Times опублікувало анонімну статтю під назвою "Я - частина опору в уряді Трампа". Її автор запевняє, що разом з колегами намагається зробити все, щоб Трамп не накоїв якоїсь біди своєю політикою.

"Багато високопоставлених чиновників його власної адміністрації без упину працюють над тим, щоб зірвати деякі пункти його політики і його найгірших задумів", - запевняє автор статті. Мета таких дій, за його словами, захистити і "вберегти демократичні інститути США" до тих пір, поки Дональд Трамп не залишить посаду президента.

Сам Трамп заявив, що сумнівається в існуванні автора публікації.

"Якщо ця боягузливя анонімна істота дійсно існує, то газета повинна негайно, заради національної безпеки, видати його/її уряду", - написав він у Twitter.

Публічно заявили про свою непричетність до листа державний секретар Майк Помпео, міністр оборони Джеймс Меттис, очільник Національної розвідки Ден Коутс, голова Міністерства фінансів Стівен Мнучин, генеральний прокурор Джеф Сешнс і ще більше 10 чиновників і дипломатів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі