Мінфін США запровадив обмежувальні заходи проти росіян-порушників санкційного режиму щодо КНДР

Поділитися
Мінфін США запровадив обмежувальні заходи проти росіян-порушників санкційного режиму щодо КНДР Російська компанія в обхід санкцій торгувала з КНДР © cont.ws
Рішення було прийнято на підставі указу президента 13382 проти ТОВ "Російське фінансове товариство".

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти російської організації, яка займалася торгово-фінансовими операціями з КНДР, ігноруючи раніше запроваджені санкції США і ООН проти Пхеньяну, заявили у середу, 19 червня, в Мінфіні США.

"Офіс керування іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США оголосив про запровадження санкцій проти російського підприємства, яке допомагало Північній Кореї уникати обмеженого доступу до міжнародної фінансової системи", – зазначили в міністерстві.

При цьому уточнюється, що рішення було прийняте на підставі указу президента 13382 проти ТОВ "Російське фінансове товариство". Ця організація надавала північнокорейському режиму фінансові, матеріальні, технологічні або інші види підтримки, а також надавала товари і послуги для північнокорейської компанії Dandong Zhongsheng та інших установ КНДР, проти яких світове співтовариство запровадило санкції.

США і міжнародне співтовариство ввели санкції проти КНДР через ракетно-ядерну програму Пхеньяну. Серед іншого, санкції передбачають заборону на поставки вугілля в КНДР. Тим не менш, Північна Корея успішно обходить ці санкції, імпортуючи вугілля в необхідних їй кількостях, так як багато компаній і держав ігнорують санкційний режим.

У суботу, 4 травня, Північна Корея запустила у східному напрямку кілька ракет малої дальності. Далі у неділю, 5 травня, КНДР провела нову серію випробувань керованих тактичних ракет і навчальні стрільби реактивних систем залпового вогню.

Трамп і Кім на саміті у Ханої не домовилися щодо денуклеаризації Північної Кореї, проте Кім заявив, що запевнив Трампа, що хоче "позбавитися своєї ядерної програми". Саміт США-КНДР завершили достроково, проте, за даними північнокорейських ЗМІ, Дональд Трамп і Кім Чен Ин встигли домовитися про нову зустріч.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі