Міністр оборони РФ відмовився пов'язувати раптові навчання російської армії з ситуацією в Україні

Поділитися
Міністр оборони РФ відмовився пов'язувати раптові навчання російської армії з ситуацією в Україні Сергій Шойгу
Перевірка боєготовності російських військ "загалом кажучи" ніяк не пов'язана з подіями на Україні, заявив Сергій Шойгу.

Оголошена в середу, 26 лютого верховним головнокомандувачем раптова перевірка військ і сил на заході та півночі Росії проводиться з метою перевірки бойової готовності наших сил, заявив журналістам міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу.

"Перевірка загалом кажучи ніяк не пов'язана з подіями в Україні", - підкреслив він.

За його словами, у рамках цієї перевірки буде проведено кілька навчань. "Вони будуть проходити біля кордонів Росії з іншими державами, в тому числі з Україною. Їхнє головне завдання - перевірка бойової готовності наших сил", - сказав він.

"За попередній рік ми збільшили показники справності техніки, укомплектованість особовим складом з'єднань військових частин. Хочемо подивитися на їхню злагодженість", - сказав він.

Говорячи про рівень бойової підготовки російської армії, Шойгу зазначив, що "ми літаємо на рівні провідних армій". "Наплаваність наших кораблів і підводних човнів збільшилася на 46%. Це - серйозні показники. Наші кораблі і підводні човни виходять у море на термін від 30 до 90 діб", - сказав він.

За словами Шойгу, до раптової перевірки залучено понад 150 тисяч військовослужбовців різних видів і родів військ, 90 літаків, понад 120 вертольотів, до 880 танків, понад 1200 одиниць військової техніки, до 80 кораблів і суден.

- Путін раптово наказав Міноборони РФ перевірити боєготовність військ

"Будемо відпрацьовувати питання міжвидової взаємодії на різних театрах військових дій. Всі танки будуть стріляти, вся авіація вилетить на бойове застосування. Під час перевірки на одному з полігонів буде відпрацьовано масове висадження повітряного десанту з вертольотів", - сказав Шойгу.

Верховний головнокомандувач, президент РФ Володимир Путін у середу поставив завдання міністерству оборони провести раптову комплексну перевірку боєздатності військ і сил Західного та Центрального військових округів, а також низки інших військ, повідомив раніше у середу Шойгу.

Великобританія вже заявила, що має намір уважно стежити за ходом навчань російських збройних сил, що почалися 26 лютого. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на міністра оборони Великобританії Філіпа Хаммонда.

Міністр зазначив, що британська сторона знає про наказ Путіна перевірити боєготовність сил Західного і Центрального військових округів і стежить за розвитком подій. Хаммонд не сказав, чи є у нього підстави розцінювати це рішення російської влади як підготовку до військового вторгнення в Україну, але підкреслив, що закликає всі держави відмовитися від втручання у внутрішні справи країни і дати народу можливість самостійно визначити своє майбутнє. !zn

Читайте також:

У російській Держдумі запропонували скласти список "майданівських персон нон ґрата"

На всіх в'їздах до Севастополя встановлено блокпости

У Росії виключили силове втручання в події в Україні

Росія прямо втручається в політичне життя Криму, - заява трьох президентів України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі