Міноборони Туреччини заявило про завершення військової операції у Сирії

Поділитися
Міноборони Туреччини заявило про завершення військової операції у Сирії © 112 Україна

Міністерство оборони Туреччини в ніч на середу, 23 жовтня, заявило про завершення антикурдської військової операції на півночі Сирії, пише Reuters.

Заява пролунала за кілька годин після переговорів президентів Росії і Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Таїпа Ердогана, які обидва лідери охарактеризували як "тріумфальні".

Після завершення переговорів США повідомили Туреччині про виведення курдських загонів самооборони (YPG) із "зони безпеки" вздовж турецько-сирійського кордону.

"На цьому етапі немає потреби ініціювати нову операцію за межами цього району", - заявили в Міноборони Туреччини. Таким чином Анкара фактично згорнула розпочату 9 жовтня операцію "Джерело миру".

Москва і Анкара домовилися, що курдське ополчення YPG відведе війська на 30 км від сирійського кордону, а режим припинення вогню буде продовжено ще на шість днів. З опівдня 23 жовтня на сирійському боці кордону з Туреччиною, за межами зони операції, будуть розміщені російська військова поліція та сирійські прикордонники.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі