Могилу Карла Маркса в Лондоні осквернили вдруге за два тижні

Поділитися
Могилу Карла Маркса в Лондоні осквернили вдруге за два тижні Вандали розправляються з найпопулярнішими пам'ятками © samot / Depositphotos
У Лондоні могилу філософа і економіста Карла Маркса розмалювали політичними гаслами.

Могилу автора "Капіталу" та "Комуністичного маніфесту" - німецького філософа і економіста Карла Маркса осквернили вдруге за останні два тижні. Якщо 5 лютого це було схоже на спробу зіпсувати тільки табличку, то цього разу надгробок порядком спотворили.

Про це йдеться на сторінці Хайгейтского кладовища у Twitter.

Цього разу мармуровий пам'ятник з усіх боків обмалювали червоною фарбою гаслами політичного змісту і розбили табличку.

Написи свідчать, що Маркс - "архітектор геноциду, терору і масового гноблення", а його ідеї – "ідеологія голодних і доктрина ненависті".

"Безглуздо, нерозумно, неосвічено! Що б ви не думали про спадщину Маркса, це не є способом щось довести", – йдеться в повідомленні Хайгейтского кладовища.

Могила Карла Маркса, що входить в число британських споруд, внесених до списку виняткових історичних пам'яток, не раз піддавалася нападам і оскверненню. А в 1970 році її взагалі хотіли підірвати.

Це не перший пам'ятник, який спаплюжили вандали. Минулого місяця, повідомляє Reuters, фарба була розбризкана на статуї прем'єр-міністра Уїнстона Черчілля і на скульптурі в пам'ять про командування бомбардувальників Королівських ВПС у лондонському Грін-парку - Лондоном пройшла хвиля вандалізму по відношенню до історичних пам'яток.

Читайте також: Рігондо готовий піднятися у вагову категорію Ломаченка заради бою з українцем

Вандалізм проявляється в тій чи іншій формі скрізь. У місті Жешув на півдні Польщі невідомі вандали осквернили почесне консульство України в цьому місті, зробивши різні написи червоною фарбою. У Черкаській області в центрі міста Сміла рік назад невідомі залили жовтою фарбою хрест Героям Небесної сотні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі